Szilveszteri futás - Közel négyszázan futottak át 2016-ba

Dudaszóval és kocogással búcsúztatták a gödöllőiek az óévet. December 31-én, déli 12 órakor tartották meg az immáron hagyományosnak mondható Szilveszteri futást, amelynek a szlogenje ebben az évben a "Fussunk át 2016-ba" volt.




A Gadanecz György atléta edző, testnevelő tanár által megálmodott vidám kis futó eseményen minden év utolsó napján a következő esztendő évszámának megfelelő métert futják le a résztvevők, ami ezúttal 2016 méter volt.

Az Erzsébet Királyné Szálloda elől rajtoló, mintegy 400 fős tömeg álarcokban, dudákkal a kézben teljesítette a távot és búcsúztatta így a 2015-ös évet. A célba érkezést követően meleg tea, forralt bor és zsíros kenyér, valamint mandarin várta a résztvevőket.

A rendezvényt támogatta az Erzsébet Királyné Étterem és Kávézó, a Pálmaház és Herbárium Kertészet, Gödöllő Város Önkormányzata és Dobróczi Károly zöldséges, míg a szervezésben segítséget nyújtottak a Kirchhofer SE, a Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola testnevelői, a Gödöllői EAC atlétika szakosztálya, az Ózon-Pajzs Polgárőrség, valamint a Gödöllői Szövetség a Sportért munkatársai.














(c) Tóth László felvételei