Képviselő-testületi döntések

A városi képviselő-testület június 16-i ülésén pályázata alapján Tiborczné Garai Katalint, az intézmény eddigi vezetőjét választotta meg a Gödöllői Zöld Óvoda vezetőjének.


*
A döntéshozók módosították a városi idei költségvetési rendeletét.
*
Egy korszerű melegítő-tálaló konyha kialakítása céljából pályázik az önkormányzat a nemzetgazdasági miniszter által meghirdetett étkeztetési fejlesztési támogatásra. A Gödöllői Mesék Háza (korábbi nevén Szent János utcai) Óvoda jelenleg üresen álló, felújítandó épületrészében elvégzendő munkák várható összköltsége 40 millió forint, aminek a fele nyerhető el a pályázaton, a másik fele az önkormányzat önrésze.
*
A képviselők módosították az önkormányzat éves összesített közbeszerzési tervét.
*
A képviselő-testület elfogadta a felülvizsgált Gödöllői Helyi Esélyegyenlőségi Programot.
*
A képviselő-testület munkaköri bérlakássá jelölte ki a Deák Ferenc tér 2. I/4. sz. önkormányzati bérlakást és meghosszabbította a Deák Ferenc tér 1. 1/3. sz. alatti önkormányzati tulajdonú lakás
bérleti szerződését.
*
A Képviselő-testület szándéknyilatkozatot ad a Lear Corporation Hungary Kft. részére arról, hogy a gödöllői 6864 hrsz.-on nyilvántartott önkormányzati tulajdonú ingatlanon átmeneti (az M3 jelű autópálya és a 3. sz. országos közút összekötésének kiépítéséig terjedő időtartamra) személygépkocsik várakozására alkalmas parkolót alakít ki. Ezt követően új használati szerződést szándékozik kötni a Lear Corporation Hungary Kft.-vel az ingatlanon jelenleg is működő kamionparkoló, parkoló, buszforduló területére, valamint az újonnan kialakuló átmeneti parkoló által elfoglalt földrészletre.
*
A képviselő-testület Balogh Gyulát, Halász Leventét és Varga Árpádot választotta a Gödöllői Piac Kft. felügyelőbizottsága tagjainak.
A képviselő-testület módosította két bizottságának összetételét. A Városfejlesztési Bizottság tagjának választották meg – Szilágyi Viktória nem képviselő tag lemondása miatt - Szilágyi Fannit. A Gazdasági Bizottság tagja lett - Kiss Balázs nem képviselő tag lemondása nyomán - Kovásznai Szász Gergely, aki eddig a Városfejlesztési Bizottság tagja volt. Az utóbbi bizottság új tagjának Tusor Andrásnét választották meg.
A képviselő-testület Kozák László és Kvacsány Róbert lemondása miatt a Gödöllő és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány felügyelőbizottsága tagjává választotta dr. Reindl Lászlót és Wirnhardt Ádámot.
A képviselő-testülete Kiss Balázs lemondása miatt a VÜSZI Nonprofit Kft. Felügyelőbizottságába választotta Kovásznai Szász Gergelyt.
*
A képviselő- testület a Művészetek Háza felújítására tervezett 245,5 millió Ft előirányzatát a fejlesztési tartalék terhére 30 millió Ft-tal megemelte.
Az elmúlt időszakban megkezdődtek a közbeszerzési eljárások és árajánlat kérések. A beérkezett árkalkulációk és a pontosított műszaki, valamint a járulékosan kapcsolódó egyéb feladatokra többletköltség igény merült fel, többek között a színpadtechnikai eszközök beszerzésére. A színpad és a nézőtér teljes körű felújításához hozzá tartozik a fal és mennyezet faburkolat felújítása, cseréje. Ezt most célszerű végrehajtani, mielőtt az új nézőtéri székek bekerülnek és a padlóburkolat megújul. A felújítás miatt helyreállítási munkálatok (festés, burkolatjavítás, álmennyezet helyreállítás) is szükségessé válnak.
A munkálatok többletköltsége 30 millió Ft.
*
Az ülésen dr. Gémesi György polgármester beszámolt arról, hogy a hulladékgazdálkodási rendszer működőképességének fenntartása érdekében tett önkormányzati társulási lépések nem vezettek eredményre, a jogszabályokba foglalt működésképtelenség következtében a Zöld Híd Régió Kft. nem rendelkezik a szükséges bevételekkel, állami támogatást nem kapott, források nélkül pedig kiadásokat sem tud teljesíteni. A mintegy 300 dolgozó kéthavi bére azonban félre van téve. Az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás holnap közgyűlésen és elnökségi ülésen tekinti át a helyzetet és dönt a további lépésekről.