Intézményi felújítások, korszerűsítések

Zajlanak a felújítások, korszerűsítések az önkormányzati intézményekben. Sajnos azonban, míg a város jelentős összegeket fordít arra, hogy az itt élők megfelelő körülmények között jussanak hozzá a szükséges ellátáshoz, vannak, akik jelentős károkat okoznak, írja e heti számában a Gödöllői Szolgálat.


Az Egyesített Szociális Intézményben két nagyszabású munka zajlik. Az egyik az intézmény konyhájának teljes körű felújítása, amire 14 millió forintot fordított a város. A munkálatok során zsírfogót építettek be, lecserélték az elektromos hálózatot és külön mérővel látták el, a melegvíz ellátást pedig napkollektoros rendszer segíti. Hamarosan befejeződik a munka másik része is, a kazánház felújítása.

Dolgoznak a Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központban is. A több épületből álló intézmény 1-es épületében jelentős átalakításokat hajtottak végre. Átjárhatóvá tették az egyes helyiségeket, korszerűsítették az irodai világítást és lecserélték a folyosó padlóburkolatát. Az egyes épületen nyílászáró cserére is sor kerül.
A 2-es épületben akadálymentesített bejáratokat és mosdót, valamint egy hagyományos mosdót alakítottak ki három korábbi helyiség átépítésével. A folyosó festését is elvégezték.

Új, automata bejárati ajtót kapott a Tormay Károly Egészségügyi Központ I. számú rendelőintézete. A 3,5 milliós fejlesztés eredményeként a mozgáskorlátozottak és a kismamák az eddiginél könnyebben, segítség nélkül juthatnak be az épületbe.

Hiába fordít azonban a város jelentős összegeket a felújításra, a minőségi környezet megteremtésére, amíg egyesek megrongálják, eltulajdonítják a vagyont, amivel jelentős károkat és sokaknak bosszúságot okoznak. A Tormay Károly Egészségügyi Központ II. számú rendelőintézetének akadálymentesített mosdóját ismeretlen tettesek tették tönkre ügyeleti időben. A mosdóból szakszerűen kiszerelték és elvitték a csaptelepeket, a tükröt pedig összetörték. Az intézmény vezetősége az ügyben rendőrségi feljelentést tett.