Sztarenszky Tiborné, Marika 81 évesen is rendületlenül fut tovább

 Marika Dublinban (beszámoló)
Sztarenszky Tiborné vagyok, Marika, 81éves.
20 éve futok. Nagyon szeretek utazni, repülni. Jó pár évvel ezelőtt a futóversenyeken összeismerkedtünk két futótársammal, akikkel külföldi futóversenyre megyünk. Engem Róbert fiam nevez és a repülőjegyet is ö intézi az interneten. A szállást, reggelivel mindegyikünk keresgéli, és utána a legkedvezőbbet választjuk.


Voltunk már 10km-en, félmaratonon és maratonon is többször.
Augusztus 07-én a Dublin Rock'n'Roll futóversenyen futottunk félmaratont.
Dublin hideg város. Az emberek nagyon kedvesek, készségesen segítenek, nyugodtak. Nem rohannak, nem tolakszanak. Van vezetési kultúrájuk, nem láttunk koccanást, karambolt. Lassítanak a gyalogátkelőhöz közeledve. Nincs falfirka a falakon, ablakokon, nincs csikk az utcán. Nagyon jól éreztük magunkat!
A futóversenyen rengetegen voltunk. Sajnos erős szembe szél volt nagyrészt. A városba is futottunk, de nagyrészt egy óriási gyönyörű parkban. Ahol több lovaspólót, amerikai focit is láttunk. Futás közben, sok helyen Rock együttesek játszottak. A versenyhez méltóan öltözött sok futó, ezeknél az együtteseknél mindig megálltak táncoltak.
A versenyen végig üveges vizet kaptunk, kb. a felén gélt, amennyi kellett. Volt sok üveges víz, energia ital, banán, gumicukor, sós tallér és alkoholmentes sör.
Verseny közben a távokat mérföldben jelölték.
Számomra nagyon megható volt a célba érés, és az érmet, amikor a nyakamba rakták, hogy az én koromba sikerült lefutnom, célba érnem! Én már lassúbb vagyok 3:21:29 idővel teljesítettem a félmaratont. A szintidő:3,5 óra. (rajtszámom: 18283.)
Nagyon boldog vagyok!!! 20 évvel ezelőtt amikor kezdtem futni idegileg, lelkileg tönkremenve, a turkálóba vásárolt sárga nadrágomban, nem gondoltam volna, hogy a futás által meggyógyulok, teljesen átváltozik az életem és rengeteg örömben, szeretetben szépben lesz részem!!!
Kellemes sportolást kívánok mindenkinek!!! Marika.