Felújítás a Mesék Háza Óvodában

Szeptember elsején megújult külsővel és belsővel várja a gyerekeket a Mesék Háza (volt Szent János utcai Óvoda) 1. számú épülete. A VÜSZI Kft. kivitelezésében elvégzett belső- és külső korszerűsítési munkákat hétfőn adták át szerény  intézményi ünnepség keretében. Újraépítették az épület aljzatát, szigetelő munkákat végeztek, kicserélték a nyílászárókat, felújították a vizesblokkokat, valamint a víz- és a fűtőrendszert is korszerűsítették.


Az eseményen Gémesi György polgármester elmondta, korábban felmerült az elképzelés, hogy egy teljesen új épületet kapjon az óvoda, de egyrészt a magas költségek, másrészt a szükséges helyszínváltás miatt várható konfliktusok okán nem ezt a megoldást választották, hanem a szakaszos felújítást. Jövőre két újabb óvodai épületben dolgoznak majd a kivitelezők, 2018-ra az egész intézményt megújítják. A korszerűsítés kiterjed az udvarra és a berendezésekre is. A következő beruházások tervezéshez is kérte az óvoda dolgozóinak a kreativitását, javaslatait. Köszöntője végén azt kívánta, használják egészséggel az épületet.
Dr. Pappné Pintér Csilla intézményvezető kifejtette: a Mesék Háza Óvoda ezzel a fejlesztéssel egyik lábával belépett a 21. századba, de még van három. Hangsúlyozta, hogy a legkisebbeknek kell a legjobbat adni, hiszen a környezettel is nevel az óvoda. Örömmel töltötte el az óvoda munkatársait, hogy a színhasználattal is igazodtak az intézmény nevelési programjához, a gyerekek imádni fogják. A tervezéskor megkérdezték a szakembereket, hogy mi a praktikus, a kényelmes, az ideális. Szekeres Erzsébet egy mézeskalácsot  festet az óvodának most készült el hozzá a ház, mondta befejezésül az óvoda vezetője.