Királyi vonatok - a városi múzeum új kiadványa

A Királyi Váróban mutatták be a Gödöllői Városi Múzeum legújabb „ Királyi vonatok” című kiadványát.

A Kerényiné Bakonyi Eszter, a Gödöllői Városi Múzeum igazgatója és Hódi Rezső grafikus művész által készített mesekönyvszerű ismeretterjesztő kiadvány segítségével most a gyerekek is megismerhetik a Királyi Váró történetét, és alapos képet kaphatnak a ma már csak a dokumentumokból ismert egykori királyi vonatokról, amik Ferenc Józsefet és Erzsébet királynét szállították hivatalos és magán utazásaik során. A kalandhoz pedig nem mindennapi vezetőket kapnak, a két kis tündért, Kócost és Copfost.
A délutáni bemutató érdeklődőit azonban nem ők, hanem Schäffer Erzsébet, író, újságíró kalauzolta végig vonatokon, állomásokon, színes történetekkel még tovább fűszerezve mindazt, amit a a vasúti utazásról tudni érdemes, függetlenül attól, király vagy királyné, vagy átlagember-e az utazó.
Schäffer Erzsébet kiemelte, hogy bár a könyv rengeteg információt tartalmaz, mégsem érzi úgy az olvasó, hogy múzeumpedagógiai kiadványt tart a kezében, mivel ezek érdekesek és izgalmasak, valamint egy olyan világba engednek bepillantani, ami egyaránt izgalmas a gyerekeknek és az idősebbeknek. A kalandokhoz pedig csodaszép illusztrációk tartoznak, amelyek a mérnöki pontosságú ábrázolás mellett is hiteles képet nyújtanak Erzsébet királyné és Ferenc József vasúton történt utazásainak körülményeiről.
A Gödöllő Város Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megjelentetett könyvet a Múzeumi Boltban vásárolhatják meg az érdeklődők.