A Remsey kiállítás szombat délelőtti kísérőprogramjai – interaktív könyvbemutató mágnesbogarakkal és bábkészítés

 Október 14-én, pénteken öt helyszínen nyílt meg az a kiállítás, ami a Remsey család négy generációjának életét és alkotásait mutatja be, október 15-én pedig a helyszíneken kísérőprogramok várták/várják az érdeklődőket.

Délelőtt a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban a Sündör és Niru c. gyermekkönyv (írta: Borbáth Péter, illusztrálta: Remsey Dávid) interaktív bemutatóját láthatták a legifjabb korosztály képviselői. A gyerekek Sündörrel és Niruval a Csillanó Fém Birodalmába juthattak el és megtudták, mi az a hártyás szárnyú pendülés vagy milyen egy napállatka, de láthattak mágnesbogarakat is, nem is beszélve a fényekvadászatról, zajgyűjtésről. Az eseményen Remsey Dávid (az év Gyermekkönyv-illusztrátora) projektoron mutatta be, hogyan is születtek meg a könyvben szereplő figurák, ifj. Borbát Gábor, a Református Líceum fizikatanára mágneseken és Van de Graaf-generátoron keltette életre a mágnesbogarakat és társait, míg DJ Panda a zajkeltésért volt felelős. Közreműködött a Legénység színészcsapat (Niru - Borbáth György; Bocskoján - Árki András; Mirminyó - Árki Lili; Tivonul Buffogó - Borbáth András; Zazil - Borbáth Anna; Zajkereskedő - Árki Blanka).
A délelőtt másik kísérőprogram a Gödöllői Városi Múzeumhoz kapcsolódott, ahol a gyerekek a bábkészítést sajátíthatták el a Színháztörténeti Múzeum munkatársaival.

Fotók: Reményi Krisztián