Átadták a Széchenyi utcát és a Dózsa György úti járda és kerékpárút-szakaszt

Közel 90 milliós fejlesztés átadására került sor október 26-án délután. Az elmúlt hónapok egyik jelentős munkájának eredményeként megújult a Széchenyi utca, valamint elvégezték a Dózsa György út Széchenyi utca Körösfői utca közötti közös járda és kerékpárút rekonstrukcióját.



Ez utóbbi a „Legyen Gödöllő kerékpárosbarát város! program részeként készült el. Tóth Tibor, volt alpolgármester, a kerékpáros munkacsoport vezetője az átadáson elmondta – még 2013-ban végeztek egy lakossági felmérést, hogy a gödöllőiek kerékpáros szempontból mely területek fejlesztését tartják a legfontosabbnak. Ennek alapján került sor a most átadott szakasz felújítására.
Az eseményen Gémesi György úgy tájékoztatott, hogy a most átadott szakasz első lépése a várost Vác-Isaszeg irányban átszelő kerékpáros vonal kialakításának, amit szintén lakossági igény alapján tűzött ki célként az önkormányzat.
Az átadáson Tóth Tibor és Füle Sándor a Magyar Kerékpáros Klub gödöllői szervezetének vezetője – ahogy az a biciklis fejlesztések során szokás – nemcsak szalagot vágtak át, hanem egy kerékpárbelsőt is.