Vajda Gyöngyvér kapta idén a Körösfői Kriesch Aladár-emlékplakettet

Vajda Gyöngyvér táncpedagógus, koreográfus, a Szent Imre Általános Iskola tanára, a Gödöllő Táncszínház művészeti vezetője részesült az idén a Körösfői Kriesch Aladár-emlékplakett kitüntetésben.


Az elismerést Körösfői László, a Körösfői Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány elnöke adta át ma este a királyi kastély dísztermében tartott ünnepségen.

A díjátadót megelőzően a Gödöllői Városi Múzeum előtti téren megkoszorúzták Körösfői Kriesch Aladár mellszobrát. Az ottani kis ünnepségen a gödöllői művésztelep alapítójának unokája, az alapítvány kuratóriumának elnöke, Körösfői László mondott beszédet. A mellszobor előtt az önkormányzat képviseletében dr. Pappné Pintér Csilla alpolgármester helyezte el a megemlékezés virágait.

A díjátadó ünnepség Körösfői László megnyitójával kezdődött, majd Mikulik Márton játszott zongorán. Ezután dr. Révész Emese, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense Gyermek és gyermekművészet Körösfői Kriesch Aladár munkásságában címmel tartott előadást.
 
A díjazottat Varga András, a Szent Imre Általános Iskola igazgatója és dr. Horváthnél Homolya Szilvia méltatta.

Vajda Gyöngyvér köszönetnyilvánítása után Szabó Áron (zongora), Bali G. Bettina (hegedű), Virágh Eszter (ének) és Virágh Gyöngyvér (tánc) rövid műsorszáma következett, majd Sebők Melinda szavalata hangzott el. Végül az est műsorvezetője, Fodor László vezetésével a Forest Dixie Band játszott; a második számban táncra perdült Janicsek Gábor és P. Tóth Beáta.