December 3.: Örökbefogadási nap a gyepmesteri telepen

Csaknem telt házzal működik a Kőrösi Csoma Sándor utca végében, a volt vásártéren kialakított gyepmesteri telep. A 22 millió forintos beruházással megvalósított létesítményben 22 kennelben tudják a városunkban befogott kóbor kutyákat elhelyezni. Most 30 négylábú várja, hogy gazdája érte jöjjön, vagy, valaki úgy döntsön, megosztja vele otthonát. December 3-án erre lehetőség lesz, 8-12 óráig örökbefogadási napot tartanak.


Lantai Csaba, a telepet üzemeltető VÜSZI Kft. vezetője elmondta, a telepen elvileg 42 kutyát tudnak fogadni, de a valóságban nem minden kutya alkalmas arra, hogy társat kapjon a kenneljébe.
A nyáron megnyitott telep az elmúlt hónapokban jól kiállta a próbát, az egyetlen problémát az jelenti, hogy sokan összetévesztik a menhellyel, márpedig ez nem az.
A városi gyepmesteri telepen nem lehet „leadni” állatot, itt kizárólag a városunkban befogott kóbor kutyáknak tudnak helyet biztosítani. Akiknek van chipjük, azok visszakerülnek a gazdájukhoz, de az nagyon ritka, hogy a chip nélküli állatokat keressék.
A cél az, hogy ezek a kutyák szerető gazdira találjanak. Az állatbarátoknak a gyepmesteri telep kiváló lehetőséget ad arra, hogy négylábú társat találjanak.
Aki innen fogad örökbe kutyát, ingyenesen, bechipezve és a szükséges oltásokkal ellátva viheti haza, s valamennyi ide került eb állatorvosi ellátásban is részesül. Az újdonsült gazdik a kutyussal pórázt, nyakörvet és egészségügyi könyvet kapnak.