Cavaletta koncerttel zárult az 50 éves város tematikus kulturális éve

Nagyszabású koncerttel ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Cavaletta női kara. A hangversenyen, - amely egyben a  Gödöllő 50 – A megújuló értékek városa kulturális tematikus év zárórendezvénye volt - többségében az adventhez és a közelgő karácsonyhoz kapcsolódó szakrális művek hangzottak el.A születésnapi koncerten visszatértek a kórusba azok a nagyszerű zenészek, akik rövidebb-hosszabb ideig a kórus meghatározó tagjai voltak, most szólistaként is hallhatta  őket a közönség.
A koncert második részében a kórus régi álma valósult meg, vendégként színpadra lépett a női karral a Gödöllői Városi Vegyeskar (karnagy: Pechan Kornél) is, amivel már régóta szerettek volna közös koncertet, valamint a másik nagy szeretettel hívott vendége a Hans Peter Pairott által vezetett Müncheni Városi Ének- és Zeneiskola Szimfonikus Zenekara, akik már második alkalommal látogattak Gödöllőre.
A 25 éves Cavaletta női kart Gémesi György polgármester köszöntötte, a hangverseny végén pedig Márton -Danku István, a kórus vezetője mondott köszönetet azoknak, akik az elmúlt negyed évszázad során rengeteg áldozatot vállalva segítették munkájukat.
A koncerten  közreműködött: Benedek Krisztina (népdal),  Bréda Zsófia (hegedű), Dráfi Zsuzsanna (szoprán), Herczenik Anna (szoprán), Kneusel-Herdliczka Klára (alt), Lázár Bíborka (hegedű), Sándor-Kis Anita (szoprán), Tápai Dóra (alt), Reményi Anna (szoprán), Ferenczy Beáta és Soós Gabriella (zongora), valamint a Líd leánykar és a Líd kamarazenekar.