Gödöllő 2023: Logó tervpályázat

Az Európai Unió határozata alapján 2023-ban Magyarország egyik települése viselheti az Európa Kulturális Fővárosa címet. A kandidáló városok pályázatáról várhatóan 2018 végén dönt egy nemzetközi összetételű bírálóbizottság Brüsszelben.


Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címre azok a városok pályáznak a legnagyobb eséllyel, amelyek hosszú távon fenntartható kulturális stratégiát mutatnak be. Fontos szempont a pályázatok értékelésekor az európai dimenzió, az államhatáron átnyúló együttműködés, a helyben élők minél nagyobb számú bevonása, a társadalmi szerepvállalással kapcsolatos témák fókuszba állítása és a tudatos közönségfejlesztés, a kultúrafogyasztók körének szélesítése. Az EKF program a korábbiaknál jobban reflektál a helyi közösségek igényeire, a város élhetőségi tényezőire, a program közép és hosszú távú társadalmi, valamint gazdasági hatásaira.
Gödöllő város képviselő-testülete úgy határozott, hogy Gödöllő történelmének, kulturális értékeinek, testvérvárosi kapcsolatainak, valamint a 2011-es Európai Uniós elnökségben elfoglalt szerepének köszönhetően részt kíván venni az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázaton.
Ennek egyik első lépéseként az arculat fontos elemének megjelenítésére pályázatot ír ki.
A pályázat célja: A Gödöllő 2023 logó megtervezése.
Szempontok a logó megtervezéséhez: A logónak kötelezően tartalmaznia kell a következő szöveges elemet:
Gödöllő 2023
Olyan logót kell tervezni, amelyhez szervesen illeszthető az Európa Kulturális Fővárosa, illetőleg az European Capital of Culture szöveg.
Az illeszkedést a tervekben be kell mutatni.
A logóterveket színes, valamint fekete-fehér verzióban is el kell készíteni.
Részvételi feltételek
A pályázat nyilvános. A beérkezett pályaműveket szakmai bírálóbizottság véleményezi – az ebben szereplők nem ismerhetik a pályázók kilétét. A beérkezett pályaműveket egy kiállítás keretén belül Gödöllő lakossága is megismeri, véleményezi. Gödöllő Város Önkormányzata jogosultságot szerez a győztesként kiválasztott pályamunka teljes és kizárólagos felhasználására, használatára.
A győztes kiléte csak a végeredmény kihirdetésekor derül ki.
A pályázat benyújtása
Kizárólag e-mailben (Godollo2023@godollo.hu) lehetséges egy összevont pdf-dokumentum formájában (maximum 15 MB). A pályaművet kísérőlevéllel kell ellátni, aminek tartalmaznia kell a pályázó személy nevét és elérhetőségét. Az anyagot a beérkezés után Gödöllő2023 elnevezéssel és egy négy számjegyű kóddal látják el. A beérkező pályázatokat kezelő, erre felhatalmazott személy az elbírálási folyamatból ki van zárva.
A pályamunkákat legkésőbb 2017. március 5-én éjfélig várjuk az alábbi címre: godollo2023@godollo.hu maximum 15 MB terjedelemben.
Személyes egyeztetési lehetőségre van mód, időpontot előre egyeztetni kell a 06-70-8868706, vagy a 06-70/8868745 telefonszámon, vagy a megadott e-mailcímen.
A pályaművek 2017. március 13-19. között kiállításra kerülnek a Művészetek Háza előterében, ahol a lakosság is véleményezheti. Ezt követően a szakmai bírálóbizottság véleményezésére kerül sor és az így született döntés kerül Gödöllő Város Képviselő-testületének Kulturális, Sport és Nemzetközi Bizottsága , majd Gödöllő Város Képviselő-testülete elé, amely a végső döntést meghozza.
A pályázat díjazása: A pályázati győztes díjazása nettó 300.000 Ft.

Döntés a pályázat eredményéről:
2017. március 23-án
                                                   
Dr. Gémesi György
polgármester