Képviselő-testületi döntések

A városi képviselő-testület ma tartotta soron következő ülését a VÜSZI Kft. székházában. Gödöllő idei évi költségvetése bruttó 500 millió forintot tartalmaz utak és járdák építésére. A közútfejlesztési program feladatai közül ezúttal a nagyfelületű útjavításokra és a járdákra kötendő kivitelezési szerződések megkötését hagyta jóvá a képviselő-testület.



A Széchenyi István út felújításának II. ütemében a Kandó Kálmán utca – Táncsics Mihály utca közötti 440 méteres szakaszon végzik el az aszfaltburkolat megerősítését, a szegélyépítést, a padkaszivárgó építést és a vízelvezető árok, továbbá a járda felújítását.
A Hunyadi János utca felújításának I. ütemében a Grassalkovich Antal utca – Mátyás király utca között 437, a II. ütemben a Mátyás király utca – M3 autópálya között 750 méter hosszan végeznek el pályaszerkezet cseréket, szegélyépítést, aszfaltrács építést, aszfaltburkolat megerősítést és járda felújítást.
Járdákat és csapadékvíz elvezető rendszereket újítanak fel a Munkácsy lakótelepen (Szt. János utca, Paál László köz, Zombor utca), a Dózsa György út 38-50. szám között, a Zombor utcában a Testvérvárosok útja és a Munkácsy Mihály út között valamint a Tisza utcában a Szabadság út – Sajó utca között).
*
Étterem nyílhat a nyáron a Művészetek Háza és a Várkapitányi Lak közötti, Szabadság út 4. sz. alatti épületben.  Az ingatlant és a hozzá tartozó földterületet a múlt év novemberében pályázaton történő hasznosítására jelölte ki a képviselő-testület. A felhívásra egy pályázat érkezett, a pályázó a Pálmakert Étterem Kft., tulajdonos-cégvezetője Szabadi Sándor 36 év szakmai tapasztalattal rendelkezik, 2002-től a gödöllői Pizza Palazzo Étterem vezetője. A képviselő-testület elfogadta az ingatlan 20 év határozott időtartamú bérletére vonatkozó ajánlatot.
*
Közművelődési együttműködési megállapodást köt az önkormányzat a Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesülettel. A gödöllői közművelődési, kulturális életben nagy szerepet töltenek be a civil szervezetek, önszerveződő közösségek. Munkájukat nagyban segíti a 2008-ban alakult, akkor még Autonómia Aktív Nevelést Támogató Egyesület, mostani nevén Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület. A civil szervezet kezdeményezte az együttműködési megállapodást annak érdekében, hogy az általuk végzett tevékenység, feladatellátás intézményesebb keretet kapjon.
*
Új szerződést köt a Gödöllői Sport Közalapítvánnyal az önkormányzat a tulajdonában álló, köznevelési intézményekben lévő sportcélú ingatlanrészek bérletéről, üzemeltetéséről és az ingatlanrészekhez kapcsolódó közszolgáltatások ellátásáról. Mint ismert, január 1-jétől az általános iskolák és a gimnázium működtetését átvette a Dunakeszi Tankerületi Központ. A köznevelési intézményekben lévő sportcélú ingatlanrészek a tankerületi központtal kötött megállapodás alapján az önkormányzat működtetésében maradtak.
*
2015 szeptemberében született döntés városi sportcsarnok építéséről a Szabadság úti volt teniszpályák helyén. 2016 végére befejeződött a tervezés, január elején megindították a közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására. Mivel a közbeszerzési eljárás lezárását követően megkezdődik az építkezés, szerződésben kell rendezni a Gödöllői Sport Klub ráépítési jogviszonyát az önkormányzati tulajdonú ingatlanon. E célból támogatta a képviselő-testület vagyonjogi megállapodás megkötését a Gödöllői Sport Klub és az önkormányzat között. A szerződés célja a ráépítés folytán kialakuló tulajdoni viszonyok rendezése.
*
Felosztották az idei költségvetésben a sportfeladatokra biztosított 41 millió forintot.
A kiemelt egyéni versenysport szakosztályok pályázati úton történő alaptámogatása taglétszám alapján (GEAC atlétika és vívó szakosztály) 4,5 millió forint, a kiemelt csapat versenysport szakosztályok pályázati úton történő alaptámogatása taglétszám alapján (GRC, Gödöllői Sport Klub – asztalitenisz) 2 millió forint.
A kiemelt egyéni versenysport szakosztályok pályázati úton történő támogatása pontrendszer alapján (GEAC atlétika és vívó szakosztály) 6,5 millió forint, a kiemelt csapat versenysport szakosztályok pályázati úton történő támogatása pontrendszer alapján (GRC, Gödöllői Sport Klub - asztalitenisz) 5 millió forint.
A F.U.T. Alapítvány támogatása 2,5 millió forint.
A városi Diák Sport Bizottság támogatása 2,5 millió forint.
Versenysport szakosztályok pályázati úton történő támogatása pontrendszer alapján 3,5 millió forint.
Szabadidősport szakosztályok pályázati úton történő támogatása pontrendszer alapján 3 millió forint.
Az oktatási intézmények pályázati úton történő motivációs támogatása pontrendszer alapján 1,5 millió forint.
A Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinet sportfeladatainak ellátására szolgáló keret 4 millió forint.
Tartalék keret 6 millió forint.

*
A képviselő-testület módosította a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ Szervezeti és Működési Szabályzatát továbbá a Könyvtárhasználati szabályzatát.
*
A képviselő-testület felülvizsgálta az önkormányzat és a VÜSZI Nonprofit Kft-vel valamint az önkormányzat és a Kalória Gödöllői Nonprofit Közhasznú Kft. között kötött szerződéseket.
*
Az önkormányzat két éves időtartamra a KALÓRIA Gödöllői Gyermek- és Közétkeztetési Nonprofit Kft. ingyenes használatába adja a Dózsa György út 72. és 74. szám alatti ingatlanokat eszköz raktározás és gépjárművek elhelyezése céljára.
*
Módosította a képviselő-testület a Művészetek Háza Nonprofit Kft-vel kötött ingatlan bérleti szerződést; az idei bérleti díj a múlt évivel azonos.
*
Felülvizsgálta és módosította a képviselő-testület a Gödöllői Piac Üzemeltető és Szolgáltató Kft-vel a városi piac ingatlan együttesről kötött bérleti – üzemeltetési szerződését is; a bérleti díj 2013 óta változatlan.  
*
A Sourcing Hungary Kft. által szervezett csoportos közbeszerzési eljárás keretében gondoskodik az önkormányzat a vezetékes földgáz energia beszerzéséről a 2017. október 1-jétől 2019. október 1-jéig tartó időszakra vonatkozóan.
*
A képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert, hogy a város területén a helyi közösségi autóbusz közlekedés közszolgáltatási szerződését a Volánbusz Zrt.-vel egy éves időtartamra, 2018. február 28-ig hosszabbítsa meg.
*
A képviselő-testület elfogadta Gödöllő Város Önkormányzatának 201 7. évi összesített közbeszerzési tervét.
*
Öt évvel meghosszabbította a képviselő-testület dr. Dögei Imre és dr. Dögeiné dr. Kozák Erzsébet bérlőkkel a Blaháné úton, a bérlők tulajdonában álló ingatlan melletti 497 m2 nagyságú, beépítetlen terület megnevezésű önkormányzati ingatlanra kötött földterület-bérleti szerződést.
*
A gödöllői önkormányzat pályázatot nyújt be az állam által biztosított, elektronikus információs rendszerhez történő kötelező csatlakozás költségei egy részének támogatása céljából.
*
A képviselő-testület Geiger Tibor, a Gödöllői Távhőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója részére a  Kossuth Lajos u. 54. II/8. szám alatti lakás bérleti szerződését 2017. szeptember 15-ig meghosszabbítja, mely indokolt esetben újra meghosszabbítható.