Mozgalmas szombat a III. Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon

Szombaton folytatódtak a III. Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a szintén hagyományosan megrendezett Madarak és Fák Napja eseményei. A több helyszínen zajló vetítéseket és a sátrakban folyó kötetlen rendezvényeket Áder János köztársasági elnök is meglátogatta.


Nagy tömeget vonz a fesztivál. Kicsik és nagyok, magyarok és külföldiek népesítették be a Királyi Kastély díszudvarát, lovardáját, előkertjét, és az Alsópark vele szemben lévő füves, nyílt területét; mindenki megtalálhatta a számára érdekes témakört, programot. Aki csak nézelődni akart, az az igazi minőségi fesztiválhangulat körítésében a kiállított trash-art alkotásokat is megnézegethette.
A lovardában a filmvetítések maratonja fotókiállítás is várja a látogatókat. Este pedig díjátadó ünnepség és zenei tehetségkutató is lesz.
A III. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál vetítései Gödöllőn kívül további 21 helyszínen zajlanak, illetve két erdélyi nagyváros, Kolozsvár és Székelyudvarhely is bekapcsolódott a vetítéseinek sorozatába.