Rendkívüli képviselő-testületi ülés

Július 18-án, kedden rendkívüli ülés tartott Gödöllő város képviselő-testülete.

Fizetnie kell a városnak a kötelezően előírt feladatáért.
A városi képviselő-testület július 18-ai rendkívüli ülésén a napirendi pontok között szerepelt - többek között ezért is kellett összehívni az ülést -, hogy az önkormányzat beleférhessen abba a pályázat-benyújtási határidőbe, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium írt ki „Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” címmel.
Cél a Tormay Károly Egészségügyi Intézet II. számú Rendelőintézetének modernizációja: nyílászárócsere, külső hőszigetelés és az elektromos központ felúíjtása valamint napelemek felszerelése. Gémesi György polgármester megjegyezte: bízik abban, hogy Simon Gellért (Fidesz), az önkormányzat Egészségügyi Bizottságának elnöke sikeresen tud majd lobbizni a pályázat sikeressége érdekében, hiszen a képviselő, aki a mai ülésen nem vett részt, korábban éppen azt vetette az önkormányzat szemére, hogy e témakörben nem nyújt be pályázatot. Nos, a mostani már a sokadik ilyen pályázat, Simon Gellértnek és a gödöllői Fidesznek ismét alkalma nyílik arra, hogy végre lobbizzon a gödöllőiek, a város érdekében.
Ahogyan a helyi fideszeseknek nem sikerült Gödöllő érdekét érvényesíteniük a szociális ellátás területén sem: A testületi ülésen ugyanis arról kellett dönteni, hogy a város az állami tulajdonban, de a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ vagyonkezelésében lévő gödöllői ingatlanon továbbra is jelentős bérleti (csaknem nettó 5.5 millió forintot évente) díjat megfizetve folytathassa megnyugtatóan 2027-ig - az állam által kötelezően előírt és idetelepített- munkáját Gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központ. Szerencsés lett volna, ha ennek fejében térítésmentesen lehetett volna igénybe venni a 6 faépületet...
*
Vasút-felújítás: Módosították a Helyi Építési Szabályzatot.
A mai rendkívüli képviselő-testületi ülésen elfogadták Gödöllő építési szabálzyatának újabb módosítását annak érdekében, hogy elkezdődhessen a várost átszelő vasútvonal felújítása, modernizálása. Az európai uniós forrásból 93 millárd forintból megújuló vasútvonal Gödöllő életében is komoly változásokat fog hozni.
Jövőre ugyanis elkezdődnek az építkezések, amiknek legjelentősebb, Gödöllőt érintő, része, hogy a Köztársaság útnál felüljáró épül - ami sokaknak fog megkönnyebbülést jelenteni -, közös állomásépületet alakítanak ki a HÉV és a MÁV megállójánál, a vasútállomásnál lévő gyalogos felüljáró helyett aluljáró épül, valamint az érintett városrészeknél zajvédő falakat állítanak fel.
*
Egyelőre nem épül sportcsarnok.
Mivel a második közbeszerzési eljáráson több mint 2 milliárd forintos ajánlat érkezett a volt teniszpálya helyén létesítendő új városi sportcsarnok megépítésére, a július 18-ai rendkívüli képviselő-testületi ülésen dr. Gémesi György polgármester bejelentette, hogy emiatt eredménytelennek minősíti a közbeszerzést. Egyelőre lekerül a napirendről a sportcsarnok létesítése.
Az ok igen egyszerű: a Szabadság tér 20. szám alatti önkormányzati ingatlanra elképzelt létesítmény megépítésére az önkormányzatnak ilyen összegű anyagi forrás nem áll rendelkezésére; magyarán szólva drága.
Az első közbeszerzési eljáráson már volt nyertes pályázó, de az később visszalépett.