Tízéves a Szentháromság templom

Tíz évvel ezelőtt szentelte fel dr. Beer Miklós püspök a gödöllői Szentháromság templomot. Az évforduló alkalmából, augusztus 27-én ismét a Váci Egyházmegye vezetője celebrált misét, aminek keretében 11 főt a bérmálás szentségében részesített.


Az egyházi vezetőt Hugyecz János plébános fogadta a templomban.
Talán nem is lehetett volna méltóbb alkalommal köszönteni, mint e szertartás keretében pappá szentelésének 40. évfordulója alkalmából Szecsődi Péter atyát, aki 22 évig szolgált Gödöllőn - jelenleg Cegléd plébánosa – s ez idő alatt készült el a modern épület.
Dr. Petróczki Károly világi elnök méltatta Péter atyának a beruházás megvalósításáért végzett fáradhatatlan munkáját.
- Sokszor személyes élményként jelenik meg papi életemben, hogy ki kell várni azt a kegyelmi időt, amikor az Úr isten ad jelzést, hogy mit kell tennünk - mondta dr. Beer Miklós. - Most ezt elsősorban ennek a templomnak a létére vonatkoztatom. Gyönyörű a királyi kastély és a kastélykápolna; gyönyörű a máriabesnyői bazilika, a blahai kápolna is, de Gödöllőnek nem volt temploma.
Egyszer csak, ahogy az egyházközség világi elnöke is mondta, megérett az idő arra, hogy ez a templom megépüljön. Gödöllő polgármesterének is személyesen szeretnék köszönetet mondani, hogy a város partnere volt az egyháznak a templomépítés ügyében.