Európa Kulturális Fővárosa 2023

Szeptember 27-én megrendezték a „Verseny az Európa Kulturális fővárosa címért” elnevezésű konferenciát, amit a City Hungary szervezett.


Az esemény kerekasztal-beszélgetés formájában zajlott, amit Takács Júlia, a City Hungary és CSR Hungary ügyvezető igazgatója vezetett.
A pályázó városokat Koczka Tibor, Szombathely megyei jogú város alpolgármestere, dr. Csite András, a HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ igazgatója, Veszprém, Tóthné dr. Kardos Krisztina, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója, dr. Süli András, EKF 2023 Debrecen Programiroda kreatív tanácsadója és L. Péterfi Csaba, Gödöllő Városi Önkormányzat kommunikációs igazgatója képviselte.
Az eseményen szó esett a városok kultúrájáról, miért érdemes indulni az elismerésért, illetve arról, hogy a pályázathoz köthető befektetések után mennyire lesz fenntartható az adott város.
A jelenlevők egyetértettek abban, hogy ebben a projektben a lakosságnak is partnernek kell lennie, bele kell vonni őket a folyamatokba és egy élhető várost kell teremteni; bármelyik város is nyeri el a címet, az Magyarországot és a magyar kultúrát fogja képviselni.