Liszt Fesztivál a kastélyban

Liszt Ferencre emlékezünk a hét végén születésének évfordulójához kapcsolódóan, a már hagyományos Liszt Fesztivállal. Október 20-22. között a Gödöllői Királyi Kastélyban folyamatosan várják a koncertek és az előadások az érdeklődőket. A tizenhatodik alkalommal megrendezésre kerülő eseménysorozat ez alkalommal a legfiatalabb tehetségeket is felvonultatja a neves művészek mellett.


A gyerekek számára érdekes találkozásra nyílik lehetőség péntek délelőtt, amikor a Virtuózok előadóival találkozhatnak, akik a fesztivál során, szombaton este koncerten is bemutatkoznak. Ekkor Boateng Kármen Stephany, Radnóti Róza, Szilasi Dávid, Dolfin Balázs, Matuska Flóra és Szűts Apor lép majd közönség elé.
A rendezvénysorozat egyik különlegessége, hogy péntek este két koncert is várja a zenekedvelőket, a díszteremben Jandó Jenőt és Szilasi Dávidot, míg a Barokk Színházban Ivo Haagot és Soós Adriennt hallhatják. Ugyanitt szombaton délután a Grassalkovichtól Széchenyiig a zene tükrében című előadásra várják az érdeklődőket.
A rendezvény záróhangversenyét, vasárnap a Gödöllői Szimfonikus Zenekar adja, szólistája pedig egy városunkban is jól ismert fiatal művész, a magyar családi szálakkal rendelkező Miyuji Kaneko lesz. Előadásukban Liszt és Csajkovszkij művek hangzanak el.