Szélvihar: Piros riasztás

Pest megyében, így Gödöllőn is piros riasztás van érvényben. Gödöllő Város Önkormányzata és a tűzoltóság is megtesz mindent a balesetek megelőzésére, illetve a károk minimalizálása érdekében. A viharos szél okozta fakidőlések és ág leszakadások miatt a VÜSZI Kft. valamennyi városi parkot lezárja. Az azokon átvezető utak balesetveszélyesek. Kérik a tisztelt lakosságot, hogy aki teheti, ne tartózkodjon a szabadban, ha pedig valakinek halaszthatatlan dolga van, az kerülje a fák alatti területeket,

A viharos szél városunkban több helyen fákat döntött ki, ágakat tört le. A VÜSZI Kft. kéri, hogy az ilyen eseteket a titkarsag@vuszikft.hu címen jelentsék be! Amennyiben kidőlt fa, vagy letört ág a forgalmat akadályozza, vagy további veszélyt jelent, akkor a 112-es központi segélyvonalat hívják, és kérjék a katasztrófavédelem segítségét!
A viharos szél idején lehetőleg kerüljék a szabadban tartózkodást, és aki teheti, gépjárművével ne fák alatti területen parkoljon!
A viharos szél kárt okozott a főtéren lévő, az egykori városháza munkaterületét körülvevő kerítésben is. Balesetveszély miatt a teret lezárták a gyalogosforgalom elől. A VÜSZI Kft. kéri a tisztelt lakosságot, hogy a főteret kerüljék el, a lezárt területre ne lépjenek be!