Vívó-vk - Bronzérmes Algírban a férfi kardcsapat

A magyar csapat vasárnap bronzérmet szerzett a férfi kardozók idénynyitó világkupaversenyén, Algírban. A Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású magyar kardcsapat a nyolcaddöntőben Nagy-Britanniát (45-30), a negyeddöntőben az Egyesült Államokat (45-36) múlta felül, az elődöntőben viszont 45-34-re kikapott Olaszországtól. Szilágyiék a bronzmérkőzésen Iránt győzték le 45-44-re.



Az egyéni küzdelmek során szombaton Szatmári András ötödik lett a férfi kardozók idénynyitó világkupaversenyén.
Szatmári, az idei év világbajnoka a főtáblán - ahova kiemeltként került fel - 15-9-re verte a tunéziai Faresz Ferjanit, majd a belga Seppe van Holsbekét. A nyolcaddöntőből a Gémesi Csanád elleni 15-12-es győzelemmel lépett tovább, míg a negyeddöntőben 15-10-re kikapott az amerikai Eli Dershwitztől.
Gémesi a nyolcaddöntő előtt - a verseny honlapja szerint - a román George Iancut (15-10) és Iliász Nikolászt (15-12) búcsúztatta. A Szatmárihoz és Gémesihez hasonlóan kiemelt, kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron könnyedén jutott túl a brit Jonathan Webben (15-9), majd kiejtette az olimpiai és világbajnok olasz Aldo Montanót (15-10) is. Harmadik pástra lépése alkalmával azonban a francia Bolade Apithyvel szemben 15-13-ra alulmaradt. Az ötödik főtáblás magyart, Decsi Tamást Iliász győzte le a legjobb 64 között 15-11-re.
MTI