A Gödöllői Városi Fúvószenekar koncertje

Kiemelt arany minősítést kapott a Gödöllői Városi Fúvószenekar a Gödöllői Királyi Kastély lovardájában szombaton adott nagyszabású koncerten. Az est összeállítása egyfajta áttekintést nyújtott a zenekar repertoárjából.


A klasszikus fúvószenekari művek mellett filmzenék és egyéb népszerű zeneművek feldolgozásai szerepeltek az összeállításban. A közönség többek között Csajkovszkij, Suppé és Hidas Frigyes műveit hallhatta a koncert első részében, majd a szünet után olyan ismert szerzők művei szólaltak meg, mint Nino Rota és Phil Collins.
A zenekar 2001 óta tagja a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetségnek, s ennek megfelelően ötévente kell minősítő hangversenyen számot adni tudásukról. Ahogy a korábbi években, úgy most is két kategóriában, koncertfúvós és szórakoztató zene kategóriában mérettetett meg a zenekar.
A minősítő zsűri tagjai Szabó Ferenc (a zsűri elnöke), a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, Hidas díjas karmester, Bán László, és Bekker Gyula, a MAFUMASZ elnökségi tagja mindkét kategóriában kiemelt arany minősítést ítéltek meg fúvósainknak.