Évköszöntő koncert a lovardában

Egyre népszerűbb a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Évköszöntő koncertje. Január 6-án zsúfolásig megtelt a Gödöllői Királyi Kastély nézőtere, s a január 7-ei előadásra is minden jegy elkelt.


A rendezvény - hagyományosan - dr. Gémesi György polgármester köszöntőjével kezdődött, aki úgy fogalmazott, a kultúra és a zene az a közös kapocs, ami összeköt bennünket, ami – ha egyre jobb minőségben hatja át az életünket – oldani tudja azt a feszültséget, ami körülvesz bennünket ebben a problémákkal terhelt világban. Elmondta, a 2018-as esztendőben a kulturális tematikus év programja az ifjúság köré épül Gödöllőn, valamint bejelentette, hogy idén a Gödöllő Kultúrájáért díjat Horváth Gábornak a Gödöllői Szimfonikus Zenekar vezető karmesterének és a Gödöllői Királyi Kastély kulturális csoportjának ítélte a képviselő-testület.
A koncert első részében többek között Strauss Tik-tak polkája és a Cigánybáró nyitánya csendült fel, valamint az est sztárvendége a Four Fathers Énekegyüttes előadásában spirituálék hangzottak el, majd Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjének örökzöldje, a Hajmási Péter aratott nagy sikert.
A második részt már inkább a kortárs zene uralta. Részletek hangzottak el a Harry Potter zenéjéből, valamint olyan slágereket is hallhatott a közönség, mint a Reszket a hold, a Postakocsi és a Petróleumlámpa. A népszerű dalok azonban nem a megszokott módon, hanem a Boros Sándor, Mukli Gyula, Batki László és Frech Zoltán alkotta Four Fathers Énekegyüttes sajátos, humorral átitatott előadásában hangzottak el. Produkciójukból mindezek mellett nem szabad kifelejteni a közönséget, aminek tagjait nem csak megnevettették, hanem meg is énekeltették az énekegyüttes tagjai.
A Gödöllői Szimfonikus Zenekart hagyományosan Horváth Gábor, a zenekar művészeti vezetője és vezető karmestere vezényelte.