Átadták az építési területet a gödöllői uszoda kivitelezőinek

Megkezdődhetnek a 4,5 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósuló gödöllői uszoda építési munkálatai - mondta Vécsey László (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő csütörtökön az MTI-nek a helyszínen, ahol átadták az építési területet a kivitelezőnek.


Vécsey László közölte: az építési engedély jogerőre emelkedett és így elindulhatnak a terület-előkészítési és az építési munkálatok. Az országgyűlési képviselő hozzátette, a kormány három nagyberuházásra tett ígéretet a gödöllőieknek: az M3-as autópálya zajvédő falának létrehozására, amely néhány napon belül elkészül, a Budapest-Hatvan vasútvonal rekonstrukciójára, amely már elkezdődött, valamint az uszoda felépítésére.
Vécsey László beszélt arról is, hogy első ütemben egy 50 méteres, a második ütemben pedig egy 20 méteres medencét építenek. Hozzátette, hogy a nagy medencéhez kapcsolódóan különböző wellness létesítményeket is létrehoznak, a 600 fős lelátó pedig alkalmassá teszi majd az uszodát különböző vizes sportesemények megtartására.
A jelen állás szerint a létesítményben 2019-ben már úszhatunk, tette hozzá az országgyűlési képviselő az MTI tudósítása szerint.
*
Mint ismeretes, Vécsey László,  Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár csaknem 1500 napja, 2014. március 6-án jelentették be, hogy nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas, akadálymentesen megközelíthető versenyuszoda épül kormányzati beruházásban a Szent István Egyetem gödöllői Kertészeti Tanüzemének területén és azt már 2015-ben átadják.