IV. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

A természetfilmek arról a közös életről szólnak, amelynek mind részesei vagyunk - mondta Áder János köztársasági elnök csütörtökön Gödöllőn, a IV. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál sajtóbemutatóján mondott köszöntőjében.



Az államfő hangsúlyozta, egy ilyen fesztiválon örülni lehet annak, hogy a sok aggódni valón túl "mégiscsak megvan még bennünk a kíváncsiság, a rajongás természeti értékeink iránt és az önzetlen tenni akarás, hogy mindez a következő nemzedékek számára is megmaradhasson".
Áder János méltatta a rendezvényt, amely - mint mondta - pár év alatt komoly rangot vívott ki magának, az első három fesztiválon szereplő művek később más versenyeken majdnem 100 díjat nyertek világszerte.
A fesztiválra 104 országból érkezett nevezés és 1500 filmből válogathatták ki a legjobbakat a bíráló bizottság tagjai, valamint a látogatók száma már tavaly megnégyszereződött az legelső évhez képest.
Nagy István agrárminiszter elmondta, hogy a gazdálkodók úgy tekintenek a földre, hogy azt az unokáiktól kapták kölcsön azért, hogy jobb állapotban tudják visszaadni. Hozzátette, hogy a minisztérium 2015 óta jelenik meg szakmai partnerként a rendezvényen, ahová kitelepülnek a nemzeti parkok és az erdészetek.
A IV. Nemzetközi Természetfilm Fesztivált, számos kísérőprogrammal együtt május 25. és 27. között rendezik meg Gödöllőn.