Bike Safe program szeptember 8-án a Belvárosi Napokon

Magyarországon több mint 10.000 kerékpárt lopnak el évente. Mivel nincsenek nyilvántartásba véve, így nagy részük akkor sem kerül vissza a tulajdonoshoz, ha megtalálja a rendőrség vagy egy becsületes megtaláló. Ahhoz, hogy ne járjunk így, vagy könnyebb legyen a tulajdonosok felkutatása lehetőség van a kerékpárok regisztrálására.


Egy biztonságos adatbázisba kerül a regisztrált kerékpár, amelyhez a rendőrség is azonnal hozzáfér!
Az adatbázist a Fejér megyében alakult Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány működteti, a Rendőrség igényeinek megfelelően fejlesztették és alakították ki, és országos hozzáférést biztosítanak minden rendőri egység számára. Az adatbázis banki biztonsági szintű védelemmel tárolja az ott regisztrált kerékpárok és tulajdonosok adatait, 1992 óta működő közbiztonsági Alapítvány pedig garantálja, hogy az adatok semmilyen reklámcélra nem adják ki és nem használják fel.
2018. szeptember 8-án 10:00 órától 14:00 óráig Gödöllőn a Művészetek Háza és a Gödöllői Királyi Kastély közötti füves területen a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési csoportja várja szeretettel a kerékpártulajdonosokat INGYENES regisztrációra.
A regisztrációhoz feltétlenül hozza magával a regisztrálandó kerékpárt is!