Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2005.01.05 20:19
Brüsszeli támogatás a körgyűrű továbbépítéséhez

Brüsszeli támogatás a körgyűrű továbbépítéséhez

 Magyarország 110 milliárd forintnyi támogatást nyert el az Európai Unió Kohéziós Alapjából nagyléptékű közlekedési infrastruktúra-fejlesztési projektjeinek végrehajtásához. Az odaítélt támogatásból három országos jelentőségű beruházás: az M0 útgyűrű keleti szektora, a Budapest – Cegléd – Szolnok – Lökösháza vasútvonal felújítása, valamint a biztonságos és hatékony légi irányítás feltételeit megteremtő fejlesztések valósulhatnak meg.

Magyarország – EU-s csatlakozásával – jogosulttá vált az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatására. Ez a támogatási forma nagy horderejű fejlesztések megvalósítását teszi lehetővé, akár 85%-os közösségi hozzájárulással.

A támogatást közlekedéspolitikai döntések, kormányrendeletek alapján kijelölt és az Európai Bizottsággal egyeztetett beruházásokra lehet felhasználni, a pályázatok kedvező elbírálása esetén.

Ebben a folyamatban a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Kohéziós Alap Főosztálya a forrás közvetítőjeként és szakmai koordinátorként a Nemzeti Fejlesztési Hivatal, mint irányító hatóság vett részt.

A döntés nyomán Magyarország kiemelt közlekedési beruházásainak megvalósításához 2004 és 2006 között az Európai Bizottság mintegy 110 milliárd forintnak megfelelő összeg kifizetését biztosítja. A jelentős összeg a beruházások megfelelő előkészítése, átlátható pályáztatási, közbeszerzési eljárás és a megvalósítás szigorú ellenőrzése mellett vehető igénybe.

Az előkészítő folyamat a gazdaságossági számításoktól a környezeti hatástanulmányokon át a lakossági fórumok és hatósági szakvélemények sorát, tervezési, engedélyeztetési feladatok elvégzését foglalta magába és az Európai Bizottsághoz benyújtandó támogatási kérelem elkészítésével ért véget.

Több éves előkészítő munka eredményeképpen már Magyarország uniós taggá válását követő hónapban be tudta nyújtani kérelmét a három nagyberuházás támogatására.

2004 év végén született meg az Európai Bizottság döntése. 

További információ: Száztízmilliárdos EU-támogatás közlekedésfejlesztésreLátogatottság: 3670
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision