Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2005.01.25 11:15
Városi lett a gödöllői repülőtér

Városi tulajdonba került a gödöllői sportrepülőtér. Az önkormányzat következő feladata a létesítmények használatára vonatkozó szabály megalkotása.

Dr. Gémesi György polgármester több mint nyolc évvel ezelőtt nyújtotta be az önkormányzat tulajdoni igényét a repülőtérre a Kincstári Vagyoni Igazgatósághoz (KVI). Az állami tulajdonból önkormányzati tulajdonba való átadás története a múlt év közepén gyorsult fel, amikor a gyermek- ifjúsági és sportminiszter, valamint a gazdasági és közlekedési miniszter meghatározta a tulajdonba adás feltételeit, majd ezeket a feltételeket a képviselő-testület szeptemberben elfogadta. Ezt követően a város és a KVI decemberben megkötötték a tulajdonjog átruházási szerződést. Január 18-án megtörtént a gödöllői sportrepülőtér önkormányzati birtokba adása.

A sportrepülőtérre öt sportszervezet rendelkezik ingyenes sportcélú használatra szóló jogosultsággal. Ők az önkormányzati tulajdonszerzéstől számított 20 évig használhatják az ingatlanokat elsősorban sportolási célra, amely főként az ejtőernyőzés, motoros repülés, a siklóernyőzés és a légi sportok iskolarendszerben történő oktatását jelenti. Sporttevékenységük támogatása érdekében gazdasági tevékenységet végezhetnek. Lényeges feltétel az is, hogy az ingyenes használók köre csak a sportszervezetekkel egyetértésben bővíthető. Az önkormányzat olyan tevékenységet nem folytathat, vagy nem engedélyezheti olyan tevékenység folytatását, amely korlátozza a sportszervezetek sporttevékenységét, illetve a használatból eredő jogait. A repülőtér sportcélú használatát biztosítja az is, hogy a város tulajdonjogának földhivatali bejegyzésével egy időben a Magyar Állam javára elidegenítési és terhelési tilalmat is be kellett jegyezni.

A KVI-vel kötött szerződés kijelölte a következő hónapok időszerű feladatát is: az önkormányzat vállalta, hogy a tulajdonszerzést követő 180 napon belül megalkotja a létesítmények használatára vonatkozó szabályt.Látogatottság: 2804
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision