Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2005.02.23 09:56
Tájékoztató az önkormányzati tulajdonú lakások elidegenítéséről

A Gödöllő Város Képviselő-testülete az 1993. évi LXXVII. törvényben (Lakástörvényben) kapott felhatalmazás alapján megalkotta az önkormányzati tulajdonú lakások elidegenítéséről szóló 10/2005. (I. 31.) számú önkormányzati rendeletet. A rendelet 2005. április 1-jén lép hatályba, ezzel egyidejűleg az 1994. évi 10. (IV. 28.), valamint az 1996. évi (XII. 29.) számú önkormányzati rendeletek hatályukat vesztik.

 

Az önkormányzat vagyona körébe tartozó lakások értékesítésére 2005. április 1. napjától a 10/2005. (I. 31.) számú önkormányzati rendeletben előírt feltételekkel kerülhet sor. A rendelet melléklete tartalmazza azoknak a lakásoknak a jegyzékét, amelyek elidegeníthetők, és felsorolja azokat a lakásokat is, amelyeket az önkormányzat lakásvagyona körében kíván megtartani.

 

A lakás eladására akkor van lehetőség, ha azt az önkormányzat értékesítésre kijelölte.

Amennyiben ez a feltétel fennáll az önkormányzat tulajdonában álló lakás megvásárlására ajánlatot tenni, illetőleg az önkormányzat értékesítési ajánlatára elfogadó nyilatkozatot tenni a következők szerint lehet:

 

Amennyiben a lakás elővásárlási joggal érintett, az elővásárlásra jogosult az önkormányzat értékesítési ajánlatának kézhezvételétől számított 30 napon belül. Elővásárlási jog gyakorlására az a bérlő jogosult (bérlőtársak együttesen jogosultak), aki (akik) bérleti jogviszonyban állnak a tulajdonos önkormányzattal, valamint a lakásra bérleti díj és közüzemi díj hátralék nincs. Az elővásárlásra jogosultak a bérlakásukat a lakott forgalmi érték 100 %-ának megfelelő vételáron, részletfizetési, illetőleg kedvezmény igénybevételével vásárolhatják meg.

 

Abban az esetben, ha a jogosult és az önkormányzat között nem jött létre adásvételi szerződés, akkor az önkormányzat az értékesítési ajánlatát közzé teszi legalább egy országos és egy helyi lapban, valamint a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján is. A lakás megvásárlására bárki ajánlatot tehet, az ajánlatnak megfelelő tartalommal.

 

Amennyiben a lakás elővásárlási joggal nem érintett. A bennlakó lakáshasználó a lakást a forgalmi érték 100 %-ának megfelelő vételáron vásárolhatja meg, a lakásra használati díj és közüzemi díj tartozás nem állhat fenn, az önkormányzat értékesítési ajánlatának kézhezvételétől számított 15 napon belül. A vétel során a lakáshasználót részletfizetés, illetőleg kedvezmény nem illeti meg. Abban az esetben, ha a lakáshasználó és az önkormányzat között nem jött létre adásvételi szerződés, akkor a tulajdonos önkormányzat jogosult árverés keretében a lakás értékesítésére.

 

Az önkormányzati rendelet tartalmazza az üres önkormányzati lakások értékesítésének szabályait is. A lakások tulajdonjogának megszerzésére csak abban az esetben nyílik lehetőség, ha a képviselő-testület a lakást elidegenítésre kijelölte, s az árverés tartását elrendelte.

 

Az önkormányzati tulajdonú lakások értékesítését az önkormányzati rendelet keretei között a Polgármesteri Hivatal végzi. A lakás megvásárlásáról az érintett elővásárlásra jogosultakat, a lakáshasználókat a hivatal írásban értesíti. Az önkormányzati rendelet megtekinthető, az értékesítési eljárásról felvilágosítás kérhető a Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Irodáján (Városháza II/234.) ügyfélfogadási időben (hétfő, szerda: 800 - 1630), vagy a 06 (28) 529-150-es telefonszámon.

 

Polgármesteri Hivatal



Látogatottság: 3925
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision