Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2005.09.29 18:20
Régi-új terv: Vác-Gödöllő regionális kerékpárút

A képviselő-testület szeptember 29-én elfogadta a Vác-Gödöllő regionális kerékpárútnak a települést érintő nyomvonalát. A kerékpárút Szadától a Dózsa György út mellett, részben a már meglévő szakaszon, a Kazinczy utcán át a Rákos-patakig, majd a patak mentén a Patak térig haladhat, ezután a városközpont aluljáróján keresztül érheti el a kastélyparkot és a Nepomuki Szent János szobrot. A város érintett rendezési terveit ennek megfelelően át kell dolgozni, s rögzíteni kell a végleges nyomvonalat a készülő közlekedési koncepcióban.

Vác kezdeményezésére a Dunakanyar Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás élesztette újra a közel tízéves gondolatot, a Vác-Gödöllő regionális kerékpárút megvalósítását. A társulás 4 millió forintot nyert a részletes nyomvonal-meghatározó tanulmányterv elkészíttetésére.

A mintegy 27 km hosszú, Vácot, Sződligetet, Sződöt, Csörögöt, Vácrátótot, Őrbottyánt, Veresegyházt, Szadát és Gödöllőt érintő kerékpárút jó lehetőséget kínál a két kulturális centrum sokirányú kapcsolatának bővítésére, egyúttal feltárja a Dunakanyar és Gödöllői-dombság szép természeti adottságait. A váci rév és a Grassalkovich-kastély mellett álló Nepomuki Szent János szobrok a kiindulási és az érkezési pontok, a kettő között félúton a Vácrátóti Botanikuskert a pihenőhely.

*

Gödöllő esetében a korábbi elképzelésekhez képest annyi a változás, hogy az útvonal kulturális, idegenforgalmi, turisztikai jellegéből fakadóan fontosnak ítélték a kerékpárút bevezetését a kastélyig. Tíz évvel ezelőtt ezt csak a városhatárig tervezték.

Az Ady Endre sétányon való áthaladás a Nepomuki Szent János szoborig nem jelent (majd) problémát, mivel a város, a kastély és a műemlékvédelem tervei között is szerepel az Alsó- és Felsőpark egyesítése, az Ady sétány kastély előtti szakaszának lezárása.

A terv megvalósítása érdekében többen célszerűnek látják egy külön társulás létrehozását. A képviselő-testület felkérte dr. Gémesi György polgármestert, hogy támogassa ezt a törekvést.Látogatottság: 3920
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision