Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2005.10.31 19:43
Régi községháza: kiürítés, átmeneti elhelyezés

A képviselő-testület október 27-én név szerinti szavazáson, 13 igen és 11 nem szavazattal elrendelte a Dózsa György út 2. szám alatti épület, a volt községháza, később járási hivatal teljes körű kiürítését október 30-i határidővel. A döntést az épület veszélyes műszaki állapota, a fennálló baleset- és kárveszély, valamint az indokolta, hogy az épület emberi tartózkodás, illetve egységeiben rendeltetés szerinti használat céljára nem alkalmas.

A határozat következő pontjaként az önkormányzat a jelenlegi feltételekkel azonos feltételek mellett átmeneti elhelyezést biztosított a Magyar Állam tulajdonában lévő és a Kincstári Vagyoni Igazgatóság által kezelt 88/2122-es tulajdoni hányadrészre ingyenes használatra jogosult pártszervezetek részére, amíg végleges elhelyezésükről megállapodás nem jön létre. Az MDF helyi szervezetének átmeneti elhelyezésére a Kossuth Lajos u. 42. szám alatti, 45 m2 alapterületű helyiségcsoportot, a KDNP helyi szervezetének átmeneti elhelyezésére a Palota-kert 16. szám alatti, 38 m2 alapterületű helyiségcsoportot jelölte ki. A két szervezet a használatért díjat nem fizet, azonban a közüzemi költségek valamint a vagyonvédelmi kötelezettség őket terheli.

A határozat harmadik pontjaként a képviselő-testület a jelenlegivel azonos feltételekkel, átmeneti időszakra elhelyezést biztosított a Fidesz MPSZ és a MIÉP városi szervezetei részére, amíg nem hoz döntést irodai célú helyiség bérbeadásról a részükre, a bérleti szerződéses feltételek meghatározásával. A határozat szerint a két pártszervezettel 2006. január 31-ig hoz döntést helyiségbérleti szerződés megkötéséről a képviselő-testület.

A két pártszervezet elhelyezésére a Testvérvárosok útja 2. szám alatti, 91 m2 nagyságú ingatlan két egymástól elkülönült helyiségcsoportjait jelölték ki. A két párt a Dózsa György út 2. szám alatti épületben bérelt irodáikkal azonos mértékű használati díjat fizet, és őket terhelik az épület közüzemi költségei és vagyonvédelme.

*

A képviselő-testület 2004. januárjában döntött arról, hogy a Dózsa György út 2. sz. alatti épületet ki kell üríteni. A döntés meghozatalakor az épület sarokrésze már életveszélyes, a többi része pedig veszélyes műszaki állapotban volt. Az elmúlt öt évben kétszer kellett rendkívüli állagmegóvási munkákat végezni, egyszer a tetőbeázások, egyszer pedig a tető és a homlokzat balesetmentesítése és állagmegóvása miatt.

Az épület műszaki állapotát huzamosabb ideje negyedévente statikusok ellenőrzik. Hogy a 2004. januári állapothoz képest nem váltak életveszélyessé további pincerészek, annak köszönhető, hogy majdnem teljes körűen sikerült kiüríteni az épületet. Ezzel a pincefödém terhelése fokozatosan megszűnt, az emeleti részek igénybevétele sem nevezhető nagymértékűnek. Ennek és a legutolsó komplex állagmegóvási munkáknak köszönhetően az épület műszaki állapota egy ideig stagnált. A legutolsó statikai ellenőrzés azonban újabb jelentős mérvű állagromlást mutatott ki. Ismét több helyen kilyukadt a palatető, új beázások nyomai jelentek meg az épületen. Újabb helyeken kezdett leválni a vakolat, ami balesetveszélyes. A csapadékvíz elvezető elemeket, valamint a legrosszabb állapotú nyílászárókat ki kellene cserélni ahhoz, hogy ne juthasson be víz, illetve a későbbiekben hó a belső terekbe. Aggasztó a pincében tapasztalható magas talajvízszint, ami a nyári csapadékos időjárás következménye.

Az épület hasznosításáról a képviselő-testület döntött. Az idei évi költségvetés semminemű fedezetet nem biztosít a Dózsa György út 2. szám alatti épületen állagmegóvási munkák elvégeztetésére. Ezek hiányában pedig a fennálló balesetveszély nem hárítható el, így az épület használatát abban az esetben is meg kellene szüntetni, ha az épület felújításáról és hasznosításáról nem állna rendelkezésre tulajdonosi döntés.

*

A Palota-kert 16. szám alatti utcai bejáratú, iroda megnevezésű helyiségcsoport, egy korábbi egyszobás lakásból került kialakításra és szeptember 30-ig volt bérbe adva. Birtokba visszavétele megtörtént. A helyiségcsoport távfűtéses, összkomfortos, WC-helyiséggel rendelkezik. Az előző bérlő tisztán, kifestve, rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban adta vissza a helyiségeket.

A Testvérvárosok útja 2. szám alatti, helyi védett épület felújítása a képviselő-testület júniusi határozata alapján történt meg. Az épületnek két utcai bejárata van, egy-egy WC ­helyiséggel rendelkezik. Gázkonvektoros fűtésű, csatornahálózatra történő rákötése a felújítása során megtörténik.

A Kossuth L. u. 42. szám alatti helyiségcsoport javítási munkái, festése, takarítása az ugyancsak júniusi testületi döntés alapján a nyár folyamán megtörtént. A helyiségcsoport távfűtéses, csatornázott, WC ­helyiséggel rendelkezik, a helyiséghez kapcsolódó vízfogyasztás önállóan mérhető az újonnan felszerelt víz-almérő órával.



Látogatottság: 2870
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision