Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2006.01.10 17:56
Újévi köszöntő

Jó utat járunk

 

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm 40 éves városunk minden lakosát, e sorok olvasóit! Kérem, fogadják jó szívvel, hogy képzeletben bekopogok Önökhöz, a családokhoz, az egyedül élőkhöz, az idősekhez és a fiatalokhoz, s beköszönök: Jó napot, jó estét! Mindenkinek boldog új esztendőt kívánok! Kívánom, hogy békében és biztonságban éljenek, teljesüljenek legszebb álmaik, érjék el legvágyottabb céljaikat!

 

Gödöllő várossá nyilvánításának 40. évfordulóján a jövő feladataira összpontosítva vizsgáljuk a múltat. Azokkal az eszmékkel, gondolatokkal, törekvésekkel és tettekkel keressük a folytonosságot, amelyekről bebizonyosodott, hogy előbbre vitték városunk, térségünk, az ország ügyét. Ezzel becsüljük az előttünk élt, az egymást követő nemzedékeket.

 

Elmondhatom, a múlt esztendőben is közelebb kerültünk ahhoz a célhoz, amit a legutóbbi 15 év kezdetén megfogalmaztunk és azóta is szem előtt tartunk: Gödöllőt korszerű, hagyományait értőn ápoló várossá fejlesztjük, ahol szeretnek élni és ahol jól érzik magukat az emberek.

 

Gödöllői sajátosság, hogy több kezdeményezésünk túlnő városunk határain. Ezek között említem a kastély felújítását, a Gödöllői Ipari Park létesítését, a várost elkerülő út megépítéséért folytatott küzdelmünket. A mögöttünk hagyott esztendő példaértékű eredményének tartom, hogy bölcs megegyezéssel új igazgatót állítottunk a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Társaság élére, aki hozzáértőn kormányozza idegenforgalmunk „zászlóshajóját”.  Had szóljak arról is, hogy az idén hatodik alkalommal rendezzük meg a Magyar Polgármesterek Világtalálkozóját.

 

Munkánkban az értékőrzés és az értékteremtés ötvöződik. Önkormányzatunknak egy időben kell bontania az elavultat és építenie a korszerűt, az újat az anyagi és a szellemi világban egyaránt. Mindennapjainkban tapasztaljuk, hogy egy új, de legalábbis másfajta Gödöllő születik: várossá épül a település. A legfrissebb statisztika szerint a 30-50 ezer lakosú magyarországi városok mezőnyében Gödöllő az első helyre került fejlettsége alapján. Ez is mutatja, versenyben vagyunk, forrásainkkal jól gazdálkodunk.  

 

Fejlődésünk garanciája az egészséges, virágzó gazdaság. Ez az alapja közösségi terveink megvalósításának, az önkormányzati szolgáltatások – különösen az oktatás és a közművelődés – gazdag kínálatának, és új ágazatunk, a turizmus kívánt megerősítésének. A legutóbbi másfél évtized tényei meggyőzően bizonyítják, városunk eredményesen segítette e gazdasági hátország építését, erősödését. Olyan ipar és kereskedelem jött létre Gödöllőn, ami az újat, a korszerűt képviseli és igényli a tudást, azt az iskolázottságot, amit a városunkban fellelhető minden iskolatípus kínál a kisdiákoktól az egyetemistákig. Ez a gazdasági szerkezet megfelel városunk hagyományainak, környezetvédelmi igényeinknek, vagyis sem az itt lakókat, sem az idelátogatókat nem zavaró termelő és szolgáltató egységek alkotják.

 

Az új év napjainak múlásával egyre inkább a jövő köti le figyelmünket. Kiemelt célunk a közfeladatok és közszolgáltatások elért színvonalának és minőségének megőrzése, a lehetőségekhez mérten szerény bővítése, a folyamatban lévő beruházások folytatása, elsődlegesen az úthálózat építése. Amikor meg-megújuló erőfeszítéseket teszünk városunk "ideg- és érrendszerének" fejlesztésére, várospolitikai kötelezettségünket teljesítjük. A közlekedési hálózat gyönge pontjai más ágazatok fejlődését is akadályozhatják. Tudjuk, hogy e téren is csak a saját forrásainkra számíthatunk, pedig nagy szükség lenne az állam részvételére, támogatására. Az idei költségvetési koncepciónk mintegy 800 millió forintot irányoz elő útépítésekre, miközben tudjuk, ez az év is biztosan nehezebb lesz az előzőnél, tovább csökken az állami támogatás. Elindítjuk a termálprogramot is, amely az év minden napjára idegenforgalmi célponttá avathatja Gödöllőt, ugyanakkor lehetőséget ad a megújuló energia nagyobb arányú hasznosítására a városgazdálkodásban, a távfűtésben. Előkészítjük a repülőtér fejlesztését.

 

2006 az országgyűlési és az önkormányzati választások éve. Tapasztalataink szerint a megszokottnál mozgalmasabb, feszültebb közélettel kell számolnunk. Érdemes szem előtt tartani, hogy a várospolitika alakításában közösen kell felelősséget vállalni és cselekedni. Számítunk civil szervezeteink, alapítványaink, mindannyiuk együttműködésére, akik ötlettel, jó szándékkal és főként munkával előre tudják vinni Gödöllő érdekét.

 

Másfél évtizedes munkánk elismert eredményei bizonyítják, hogy 15 évvel ezelőtt jó irányt választottunk, jó utat járunk. Ha tartjuk az irányt, s a munka ritmusát, akkor én nemcsak remélem, hanem hiszem is, hogy sikereink beszélnek helyettünk, s ez még többeket győz meg róla: érdemes velünk tartani. S akkor megőrizzük, megerősítjük megbecsült helyünket azon a dobogón, amelyre most feljutottunk.

 

E gondolatok jegyében kívánom, hogy mindenki erőben, egészségben élje meg az új évet és eredményesen valósítsa meg céljait!

 

Dr. Gémesi György

polgármester



Látogatottság: 2645
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision