Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2006.02.22 18:59
Szakfelügyelő főorvosok kinevezése

Pest megye megbízott tisztifőorvosa, dr. Nagy Magdolna jóváhagyta a megyei és a városi ÁNTSZ-ek keretein belül működő szakfelügyelő főorvosok kinevezését. Valamennyien az orvoslás elismert szaktekintélyei, köztük több professzor, egyetemi tanár, kórházi osztályvezető főorvos található. Munkájukról egészségügyi miniszteri rendelet intézkedik. Az ÁNTSZ Pest Megyei Intézetének osztályvezetője, dr. Paphalmi Rita elmondta, hogy szinte teljesen kicserélődött a szakfelügyelő főorvosi gárda, az újonnan megbízottak pályázat útján nyerték el tisztségüket. Elsődleges feladatuk az egészségügyi szolgáltatók szakmai felügyelete. Ezen belül egyebek között vizsgálatot tarthatnak betegellátással kapcsolatos panaszok esetén, ellenőrizhetik a gyógyítás, ápolás, gondozás szakszerűségét, a betegbeutalás rendjét és annak gyakorlati megvalósulását, továbbá az ügyleti-készenléti ellátás rendjét és összhangját. A szakfelügyelő főorvosok – ha valamely területen súlyos visszásságot tapasztalnak –, kezdeményezhetik a kifogásolt egészségügyi tevékenység felfüggesztését, végső esetben a szolgáltató működési engedélyének visszavonását is.

A Közép-Magyarországi Régióban és Pest megyében negyven szakfelügyelő főorvos működik az allergológiától az urológiáig csaknem mindegyik orvosi szakterületen. Néhány főorvosi helyre, például a gasztroenterológiára, a patológiára vagy a tüdőgyógyászatra azonban jelentkező hiányában új pályázatot kellett kiírni.

A megyei kinevezések mellett most kapták meg megbízatásukat a városi háziorvosok, házi gyermekorvosok és fogászok szakfelügyelői is. Mindegyikük az ÁNTSZ valamelyik Pest megyei városi intézete mellett működik.

Az ÁNTSZ Pest Megyei Intézetének SajtószolgálataLátogatottság: 2357
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision