Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2006.05.14 20:39
Tájékoztató a kötvény kibocsátás lezárásáról

A képviselő-testület május 11-i ülésén elfogadta a kötvény kibocsátásról szóló polgármesteri tájékoztatót és jóváhagyja, hogy a kibocsátott kötvény ellenértékeként kapott 801.686.728,95 forint felhasználásáról és tartós betétként történő lekötéséről a következő testületi ülésen születik döntés.

 

A polgármesteri tájékoztató:

 

„Tisztelt Képviselő-testület!

 

A képviselő-testület 2006. március 2-i ülésén 26/2006. (III. 2.) számon határozatot hozott arról, hogy 800 millió forint 6 havi CHFLibor változó kamatozású, 20 éves futamidejű kötvényt bocsát ki a Raiffeisen Bankon (továbbiakban: bank) keresztül. A kibocsátandó kötvény CHF devizában meghatározott össznévértéke 4.819.277 svájci frank volt.

A zártkörű kibocsátás lebonyolítására a Raiffeisen Bankkal a hivatkozott önkormányzati határozat alapján forgalmazói és jegyzési garanciavállalási szerződést kötött az önkormányzat.

A kötvénykibocsátás engedélyezése és kezelésének felügyelete a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ellenőrzése mellett zajlott.

A kibocsátási dokumentáció gerincét, kötelező tartalmi elemeit a forgalmazói és a jegyzési garanciavállalási szerződések mellett az úgynevezett Információs Összeállítás alkotta.

Az Információs Összeállításnak tartalmaznia kellett a kibocsátó azonosítását szolgáló valamennyi adatot, továbbá:

- az ajánlattételre vonatkozó kötelezettségvállalást,

- a jegyzési időszak kezdő- és zárónapját,

- az önkormányzat bemutatását a kibocsátást megelőző 3 év adatára vonatkozóan,

- a kibocsátást megelőző 3 év számviteli jogszabályok alapján elkészített egyszerűsített vagyon-mérleget, egyszerűsített pénzforgalmi jelentést és egyszerűsített pénzmaradvány kimutatást,

- a forgalomba hozatal adatait, és ezen belül

- a jegyzési garanciát vállaló megnevezését, a bejegyzésre vállalt összeget,

- a fogalomba hozatal nagyságát,

- a forgalomba hozatal költségét,

- az értékpapírhoz kapcsolódó jogok bemutatását,

- az értékpapír kódját,

- a forgalomba hozandó értékpapírok számát, névértékét, kibocsátási árfolyamát, az árfolyam meghatározás módját,

- a jegyzés, illetve eladás kezdő és záró napját,

- a befizetés módját és a befizetésre nyitva álló bankszámla számát.

Az egymásra épülő feltételrendszerből következett a kibocsátás leghamarabbi időpontja, az ún. kötvény keletkeztetése, amit a bank 2006. április 28-ára irányzott elő, és a kibocsátás aláírására felhatalmazottal történt időpont egyeztetés alapján aznap 13 órára tűzött ki.

A kibocsátás napjára rendelkeznünk kellett a svájci frank konverziójával. A devizapiac állandó mozgása miatt a konverziót a kötvény kibocsátást nem veszélyeztető időpontig április 28-án 10.30-ig el kellett végezni ahhoz, hogy a képviselő-testület által meghatározott 800 millió forint rendelkezésre álljon az önkormányzat bankszámláján. Ezt a konverziót a bank az aktuális tőkepiaci körülmények között egyedi, az önkormányzat számára kedvező árfolyamon végezte el, és kibocsátáskor az önkormányzat számára 801.686.728,95 forintot utalt át.

A bank a forgalmazói és a jegyzési garanciavállalási szerződés alapján a forgalmazói és jegyzési garanciavállalási tevékenység fejében 10 millió forintot költségként leemelt az önkormányzat egyszámlájáról.

Az önkormányzat egységes pénzalap számláján a napi forgalom egyenlegeként rendelkezésre álló 796 millió forintot egyhónapos, folyamatos betétben kötöttünk le 6,05 % éves kamatozással.

A kibocsátott kötvény ellenértékéből a 2006. évben fel nem használt összeget biztonságos módon kamatoztatni kell. Tőzsdei spekulációk végzése összeegyeztethetetlen a költségvetési gazdálkodással.

Javaslom, hogy a tartósan szabad pénzeszközöket, melynek összegét a soron következő testületi ülésen, a költségvetési rendelet módosítását követően a tartalék előirányzat összegéből határozunk meg, államilag garantált értékpapírokba is csak akkor fektessük, ha annak hozama magasabb hozamot garantál, mint a banki betét kamata.

Gödöllő, 2006. május 4.

Dr. Gémesi György

polgármester”

 



Látogatottság: 2717
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision