Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2006.06.12 22:49
Dr. Máté Andrásné, Pál István és Táborszki Jánosné a Gödöllő Gyermekeiért, Ifjúságáért-díj idei kitüntetettjei

A városi pedagógusnap június 12-i ünnepségén, a Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében adták át a képviselő-testület által alapított Gödöllő Gyermekeiért, Ifjúságáért-díjat. A kitüntetésben az idén dr. Máté Andrásné, Pál István és Táborszki Jánosné részesült. Az elismerést dr. Gémesi György polgármester adta át. Ünnepi köszöntőjében kiemelte: az oktatás, a város stratégiai ágazata a pedagógusok és az önkormányzat összefogásával működik. A pedagógusnap alkalmából elismeréssel szólt az óvónők, tanítók és tanárok munkájáról, valamint a szülők áldozatvállalásáról.  A műsorban a Fréderic Chopin Zeneiskola növendékei léptek fel.   

*

DR. MÁTÉ ANDRÁSNÉ nyugdíjas óvódapedagógus, 33 évig volt a Tisza utcai és Szabadság úti Óvoda óvónője. Ez idő alatt folyamatosan magas színvonalú nevelőmunkát végzett. Fontos volt számára minden gyermek egyénisége, nagy gondot fordított a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztésére és a tehetségek gondozására. Dr Máté Andrásné munkája mellett állandóan képezte magát. Szívügye volt, hogy a természetvédelmet megkedveltesse, a természetet a gyermekekkel megismertetesse, megszerettesse. Kiemelt feladatának tekintette a gyermekek egészségének megőrzését, az egészséges életmódra nevelést. Részt vett a Gerincgyógyászati Alapítvány programjában, továbbképzésein. Tudását, tapasztalatait nagy szeretettel, türelemmel és készségesen adta tovább a gyermekeknek, a szülőknek és kollégáinak. 2005-ben vonult nyugdíjba.

*

PÁL ISTVÁN 1920. január 28-án született Búcson, a mai Szlovákia területén. Tanulmányait szülőfaluja után Komáromban folytatta, ott kapta meg tanítói diplomáját is. 1947-ben menekült át Magyarországra és Gödöllőn 1947. november 10-én kezdett tanítani az akkori Református Iskolában. 1949-50-ben a Fácánosi Iskolába került, majd annak megszűntével, 1950-ben Besnyőn folytatta munkáját. Tanítói diplomája mellé ekkor szerzett tanári képesítést. 1951-53 között igazgatóhelyettes volt, utána egy évig megbízott igazgató, majd 1954-től nyugdíjba vonulásáig – 1981. január 31-ig, közel 30 éven át a mostani Damjanich János Általános Iskola igazgatója volt. E hosszú pályafutása alatt tevékenysége, igazgatói munkája ismert és elismert volt Gödöllőn. Pál Pista bácsi felesége is pedagógus volt, leányuk szintén a tanári pályát választotta hívatásaként. A Pál család így beírta nevét Gödöllő oktatás-neveléstörténetébe. Pista bácsit jó kedélye, gyermek-és szakmaszeretete, józan, gyakorlatias érzéke segítette sok nehéz évtizeden keresztül tanítói, tanári, igazgató pályáján. Tanítványai, kollégái, a szülők ma is szeretettel emlékeznek működésére.

*

TÁBORSZKI JÁNOSNÉ a Petőfi Sándor Általános Iskola nyugdíjas tanárnője, igazgatóhelyettese. 42 évet dolgozott a pedagógus pályán, ebből 24 évet Gödöllőn. 1981-ben került Gödöllőre a Petőfi Sándor Általános Iskolába magyar-orosz szakos nevelőként. Az osztályfőnöki munkaközösség vezetőjeként éveken átsegítette osztályfőnök kollégái nevelési munkáját. 1987-től igazgatóhelyettesként szolgálta az iskola gyermekközösségének és tanári karának mindennapi életét. Eközben maga is tanult, német nyelvből először főiskolai, majd egyetemi diplomát szerzett. Nagy szerepe volt az iskolában az angol-német nyelvi emelt szintű nyelvoktatás bevezetésében, működtetésében. Megyei szaktanácsadóként, majd országos szakértőként továbbképzések szervezését, lebonyolítását is végezte az iskolában. Közel 10 éven át Ausztriába és Németországba nyelvi táborozásra vitte tanítványait. Élő kapcsolatot tartott fenn a budapesti Goethe Intézettel. Kiemelkedő, magas színvonalú munkát végzett óráin és igazgatóhelyettesi feladatkörében is. Tanítványait mindig motiválta nyelvtanulásra, ismereteik bővítésére. Pályáját végigkísérte a szakma- és a gyermekszeretet. Tanítványai, kollégái és a szülők szeretettel és tisztelettel emlékeznek az iskolában a vele töltött évekre.

*

A pedagógusnapon adták át az oktatási miniszter által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetéseket. Több mint 25 éves szolgálatáért, lelkiismeretes és pontos munkájáért, nyugdíjba vonulása alkalmából elismerésben részesült Kötél Béláné óvónő, Szent János utcai Óvoda, Mundruczó Kornélné tanárnő, Török Ignác Gimnázium és Németh Istvánné óvónő, Szent János utcai Óvoda.

 

(Képünkön balról jobbra: Táborszki Jánosné, dr. Máté Andrásné és Pál István.)



Látogatottság: 3131
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision