Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2006.12.05 12:39
Településfejlesztési koncepció

Gödöllő város képviselő-testülete november 23-i ülésén az alábbi fő megállapításokkal elfogadta az önkormányzat településfejlesztési koncepcióját.

A koncepció rövid összegzése: Gödöllő város fejlődjön magas színvonalú rekreációs, kulturális és tudásközponttá, öko-elvek szerint fejlesztve

I.         Gödöllő stratégiai céljai a következők:

 1. Minőségi, gödöllői életforma kialakítása.
 2. Ökológiai szempontok maximális figyelembevétele.
 3. A lakó-, a munkahely és a rekreációs tér egységének megteremtése.
 4. Ökonomikus városműködtetés.
 5. Kiegyensúlyozott, fenntartható növekedés.
 6. Önkormányzatiság és a lokálpatriotizmus fejlesztése.

II.      Koncepcionális alapelvek:

A városfejlesztési koncepció általános célja: egészséges szellemi és egzisztenciális környezet, a munka- a lakó- és a rekreációs funkciók szimbiózisának megteremtése az életminőség javításával és a gazdasági jövedelmezőség hosszú távon fenntartható növelésével a környezeti és épített értékek megőrzése mellett.

 • Meglévő környezeti és városi értékek óvása, gazdagítása, a városkép javítása.
 • Tudás- és szolgáltatás-alapú, innováció- és versenyképesség-erősítő gazdaságfejlesztés, ebben a helyi vállalkozói réteg támogatása.
 • Anyagi potenciál – a városi vagyon – összetételének tudatos kialakítása, ezen belül fenntartható ingatlanvagyon működtetése, a városi vagyon értékének gyarapítása, új ingatlanok vásárlása.
 • Szellemi potenciál fejlesztése, fiatalok megtartása.
 • Identitástudat erősítése, közéletteremtés.
 • A népesség ellátásához szükséges út-, közmű-, közintézményi és közterületi kapacitás fejlesztése a környezet sérelme nélkül.
 • Város és kistérsége partnerkapcsolatának erősítése.

III.   Az ökováros-gondolat, az öko-elvek fejlesztésének területei

A városi adottságok és a vizsgálatok alapján követhető az ökováros-gondolat, amelynek a képlete: az ökológiai szemlélet és az ökonomikus tevékenység harmonizálása az önkormányzatiság keretében. Az ökováros-modell a megújuló helyi és térségi környezeti, gazdasági és humán forrásokra építő fenntartható városműködtetés elve.

IV.    A koncepció és a költségvetés összehangolása

A város éves költségvetéseinek tervezése során a városfejlesztési koncepció keretében elfogadott alapelveket figyelembe kell venni, a célok megvalósításához szükséges, a fejlesztéseket és a működést érintő feladatokat a lehetőségektől függően be kell építeni.

V.       Szakági koncepciókkal történő összhang biztosítása

Gödöllő város a szakmai élet egyes területein, a fejlesztések megvalósíthatósága, összehangolhatósága érdekében szakági koncepciókat alkotott. A településfejlesztési koncepció elfogadása után ezek felülvizsgálatával biztosítja a különböző dokumentációkban foglaltak összhangját.

VI.    A településrendezési eszközök fejlesztése

A képviselő-testület a településfejlesztési koncepcióban elfogadott fejlesztési céloknak megfelelően felülvizsgálja településrendezési eszközeit (Településszerkezeti Terv, Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv), az abban foglaltaknak megfelelően alakítja szakmai tartalmát és alkalmazza a konkrét szabályozás megalkotásában.

A képviselő-testület a településfejlesztési koncepció részletes megállapításait a szakági koncepciók és a vezérprojektek tekintetében a Döntési dokumentációban foglaltak szerint határozza meg.Látogatottság: 4745
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision