Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2007.02.06 21:03
Önkormányzati gazdasági társaságok költségvetése

A VÜSZI Kht., a Kalória Kht., a Gödöllői Piac Kft. és a Gödöllői Távhő Kft. üzleti terveit is elfogadta február 1-jén a képviselő-testület.

A VÜSZI Kht. gazdasági számai 2006-an először lépték át az egymilliárd forintos értékhatárt, az idén 1,2 milliárd forint bevétellel és kiadással számolnak. Az önkormányzat 400 millió forinttal támogatja a megrendelt közhasznú tevékenységeket.

A társaság az emelt szintű útjavítások lebonyolításában a jó minőségű kivitelezés tartja a legfontosabb feladatának és ennek érdekében minden tartalék erőforrását mozgósítja. A kht-tól megrendelt útjavítási és csapadékvíz elvezetési munkák értéke a terv szerint meghaladja a 600 millió forintot.

Másik jelentős ágazatuk a hulladékgazdálkodás. A komposztáló telep képes a szennyvíztisztító telepen keletkező szennyvíziszap egy részének ártalmatlanítására, ami azzal az előnnyel is jár, hogy a technológiához szükség van a Gödöllőn keletkező zöldhulladék begyűjtésére. Ezt pedig egyre jobban igénylik a lakosok. A költségnövekedéseket figyelembe véve 10%-kal emelkednek a hulladékszállítási és ártalmatlanítási díjak.

A képviselő-testület már decemberben döntött a parkolási díj 20%-os emeléséről. A bevétel teljes mértékben a parkolók fejlesztésére fordítódik. A Petőfi Sándor utcában például a teljes parkoló felületet aszfaltozzák. A temetőfenntartás üzleti terve a temetői díjtételek 20%-os emelkedésével számol.

Bokor Árpád ügyvezető igazgató kérdésre válaszolva elmondta, a sózásra tervezett, s z enyhe tél miatt abból megmaradó összeget a képviselő-testület hozzájárulása nélkül másra nem költik el.

A Kalória Kht. az idén 60 millió forint kiadási többlettel számol 2006-hoz képest. Ennek nagyobb részét a bevételek növelésével kívánja ellensúlyozni, de az önkormányzati támogatás 26 millió forintos emelését is kéri, mondta Hatolkai Szaniszló ügyvezető igazgató. A kht nettó 2,5 millió forint nyereséget kalkulált.

A Gödöllői Piac Kft. február elsejével átlagosan 6,12%-os díjemelést hajtott végre, emlékeztetett Vilhelm Ferenc ügyvezető igazgató. A kft. az idén is tervez 2,8 millió forintos nettó nyereséget, amiből fejleszteni tudja a kereskedelmi központot.

A Gödöllői Távhő Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth István elmondta, hogy a múlt évben 375 millió forintot számláztak ki a fogyasztóknak, akik 374 millió befizettek. A 99,7%-os fizetési fegyelem megható. A 14-15 millió forintos kinnlevőség viszont nagyon sok. Félő, hogy ez az ismert arányú díjemelések miatt drasztikusan emelkedni fog az idén. A kft. az idén három jelentős műszaki feladat előtt áll. Az egyik a távvezeték cserék kiviteli terveinek készítése, a másik egy száz méteres tanpálya építése, amelyen begyakorolhatják a hibahely behatároló berendezések helyes használatát, a harmadik pedig néhány, a Kossuth utcai fűtőműhöz tartozó fogyasztói hőközpont felújítása az önkormányzatnak fizetett 20 millió forint bérleti díjból . A távhő kft. idei nyereségterve 10 millió forint.Látogatottság: 2695
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision