Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2007.02.12 23:22
Díjakat osztott a Gödöllői Sport Közalapítvány

Február 9-én 15. alkalommal jutalmazta Gödöllő kiemelkedő eredményt elért sportolóit, edzőit, sportvezetőit a Gödöllői Sport Közalapítvány.

*

A Városházán tartott díjkiosztó ünnepség kezdetén a közelmúltban elhunyt két kiváló sportembertől búcsúztak néma felállással a résztvevők, megemlékezve több évtizedes munkásságukról.

Tamás Ferenc 25 éven keresztül segítette elő önzetlen munkájával a város teniszéletének eredményes fejlődését, nevelte a fiatalokat, idősebbeket a tenisz szeretetére. Edzőként, játékosként és sportvezető-szervezőként is kiemelkedően hozzájárult Gödöllő tenisz sportjának eredményeihez. A sportalapítvány létrejötte óta kuratóriumi tagként tevékenykedett egészen haláláig. Sok szülő és gyermek őrzi emlékét.

Gáll Imre 30 éven keresztül tevékenykedett a gödöllői lovassport érdekében. Kezdetben a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Tangazdaságában dolgozott és a GEAC színeiben versenyzett, a díjugratás szakágban jeleskedett lovasként és edzőként. Nagy szakértelemmel készítette fel versenyre a lovakat, oktatta, tanította az ifjú lovasokat, több első osztályú versenyzőt, bajnokot nevelt. Tanítványai, barátai őrzik emlékét.

Dr. Gémesi György polgármester az elhunytak hozzátartozóinak nyújtott át egy emlékplakettet és a megemlékezés virágait.

*

A díjátadás előtt hagyományosan dr. Gémesi György és dr. Molnár József, a Szent István Egyetem rektora köszöntötte a résztvevőket, majd köszönetüket fejezték ki munkájáért a közalapítvány leköszönt elnökének, Benkő Ákosnak.

A GEAC Aranykoszorús jelvény adományozásának feltételei: a sport bármely területén tartósan és példamutatóan végzett munka és a vele járó teljesítmény, amely előbbre vitte az egyetemi klub eredményességét, öregbítette hírnevét. Az elismerésben a következők részesültek: Vági Zsolt atléta, GTK V. évfolyam, Kolesza Kinga kézilabdázó,  MKK  V. évfolyam, Szil Barnabás kosárlabdázó öregfiúk, okleveles közgazdász, Lázár Krisztián kosárlabdázó joghallgató, Somorjai Zoltán labdarúgó GÉK III. évfolyam, Kiss József labdarúgó öregfiúk, egyetemi adjunktus, Pogácsás György röplabdázó, GÉK V. évfolyam, Gellén András testépítő, MKK IV. évfolyam, Kerecsényi Fodor Georgina vívó, GTK IV. évfolyam. A jelvényeket a megjelentek számára dr. Molnár József adta át.

*

 

A következőkben az elmúlt év legjobb sportolóit köszöntötték. Mácsai Tamás, a közalapítvány kuratóriumának elnöke adta át a díjakat.

Az Év Sportolója kategóriában második díjas Vargáné Rácz Márta röplabdázó, az első osztályú bajnokságban szereplő TEVA Gödöllői Röplabda Klub felnőtt csapatának meghatározó játékosa. A korábban tizenegyszeres válogatott játékosnak nagy szerepe volt abban, hogy az elmúlt évi magyar bajnokságban a csapat negyedik helyen végzett. Edzője: Hollósy László. Mivel az ünnepség idején a játékos bajnoki mérkőzésen szerepelt Nyíregyházán, a díjat a következő hazai mérkőzés előtt veszi majd át.

 

2006-os eredményei alapján az Év Sportolója Erdélyi Zsófia atléta. A Junior Világbajnokság döntőjébe került a 3000 méteres akadályfutásban. Egyedüliként képviselte hazánkat a mezei futó Európa Bajnokságon. Junior országos csúcsot futott és bajnok lett 2000 méteres és 3000 méteres akadályfutásban is. Szerepelt a felnőtt válogatottban. A szövetségi és diákolimpiai mezei futóversenyeken országos bajnoki címet szerzett. A felnőtt fedett pályás és szabadtéri 3.000 méteres és 5.000 méteres síkfutásban dobogós helyezéseket ért el. Első osztályú sportoló. Edzője: Csoma Ferenc.

 

2006 legeredményesebb utánpótlás korú sportolója Benkó Réka vívó. Junior Európa bajnokságon második helyezést ért el. Junior Világkupán 6. helyen végzett. A Junior Magyar Bajnokságon egyéniben és csapatban is ezüstérmes lett. Edzője: Schubert László.

 

 

 

Gödöllő történetében először felnőtt magyar bajnokságot nyert labdajáték csapatként köszöntötte a közalapítvány a 2006-os év magyar bajnoka és kupagyőztese Gödöllői Futsal Klubot. Az alapszakasz során 22 mérkőzésen, 17 győzelem, 2 döntetlen és mindössze 3 vereség a csapat mutatója, a rájátszásban imponáló játékkal szerezte meg első bajnoki címét. Az UEFA Futsal Cupa selejtezőjében 2. helyen jutott tovább Európa 16 legjobb csapata közé. A csapattagok: Tóth Szabolcs, Szente Tamás, Jackes Gil, Lódi Tamás, Baranyai Pál, Vígh Ferenc, Madarász János, Tóth Gyula, Takó Csaba, Gyurcsányi Zsolt, Hajóssy László, Ács Gábor, Berkes László. A bajnokcsapat edzője Kis János volt. A díjat Szente Tamás csapatkapitány vette át.

 

A kuratórium a tanítványai által tavaly elért eredmények alapján az Év Edzőjének Schubert Lászlót, a GEAC vívó szakosztályának mesterét választotta.

Versenyzői az alábbi kimagasló eredményeket érték el:

Junior világbajnokság 9. hely

Junior Európa Bajnokság 2. hely

Junior Világkupa 2. és 6. hely

Junior Magyar Bajnokság 2 első és 2 második hely

Kadét Magyar Bajnokság egyéni 3. hely és csapat első hely

Újonc Magyar Bajnokság egyéni 3. hely

Gyerek Magyar Bajnokság csapat 2. hely

Legsikeresebb tanítványai Gémesi Csanád és Benkó Réka.

 

 

A sportközalapítvány kuratóriuma eddigi munkásságáért, eredményeiért ebben az évben a Gödöllő Sportjáért Díjat Szörényi Istvánnak ítélte oda.

Szörényi István testnevelő tanár, atléta szakedző, egyetemi főtanácsos. 1979-ben került a Szent István Egyetem testnevelés tanszékére, ahol azóta is testnevelő tanárként dolgozik. Ezzel egy időben a GEAC atlétikai szakosztályában is elkezdte az edzések vezetését. Eredményes edzői pályáját bizonyítja, hogy tanítványai közel 100 alkalommal nyertek országos bajnokságot a különböző korosztályos versenyeken. 1991-ben a Hajós Alfréd Általános Iskola 4x100 méteres leány váltójával elért időeredménye máig is országos diákolimpiai rekord. Számos diákolimpiai bajnokságot nyertek tanítványai a Török Ignác és a Premontrei Gimnázium tanulóiként. (Gippert Beatrix, Vágó Zsolt, Szabadi Mónika, Szörényi Zoltán, Nagy Tamás, Dezső Ákos, Székely Nóra.) A Szent István Egyetem hallgatóiként főiskolai bajnokságokat nyertek illetve dobogón végeztek: Vágó Zsolt, Gippert Beatrix, Pecze Dániel, Kolesza Gergő.

A felnőtt országos atlétikai bajnokságon rúdugrásban magyar bajnok: Szörényi Zoltán édesapja és egyben nevelő edzője is.

További dobogós helyezést elért tanítványai: Amadou Bailo 400 m síkfutás, Vágó Zsolt tízpróba, rúdugró felnőtt csapat.

Gödöllőn az ország egyik legjobb rúdugró műhelyét alkotta meg, melyet bizonyít 2005-ben és 2006-ban az Országos Bajnokságokon elért 8-8 első hely. 1995-1998 között a városi Sportbizottság tagjaként vett részt a település sportéletében. Szervezője a Katolikus Diákok Országos Bajnokságának. 1995-ben a Magyar Testnevelés és Sportélet fejlesztése érdekében kifejtett eredményes munkásságáért a Magyar Sport miniszteri elismerést kapta.

*

A 16 év alatti országos bajnokságot nyert sportolók díjait Mácsai Tamás adta át.

Szövetségi országos egyéni bajnokságot nyertek, illetve dobogós helyen végeztek

ATLÉTIKÁBAN

Bajnok: Komiszár Krisztina, (két hete a 60 méteres serdülő fedett pályás bajnokságon olyan szenzációs eredményt ért el, amivel 5. helyezett lett a korosztályos világbajnoki ranglistán, 7,65 másodperces elektromos időméréssel. Edzője: Fülöp Péter), Horváth Bálint, Jilly Krisztina, Gajdácsi András.

Dobogós: Bujdosó Gábor, Váraljai Zoltán, Fajoyomi Viktor, Csillag Zsófia, Pintér Tamás, Pápai Gergő, Deák Nagy Marcell, Ferencz Adél.

VÍVÁSBAN

bajnok: Nagy Petra, Varga Zsuzsanna.

dobogós: Kovács Márk, Steiner Dániel, Tóth Fruzsina, De Luca Giulia, Zorkóczy Csaba.

TAEKWON-DOBAN

bajnok: Könczöl Alexandra, Bures Réka.

Az egyéni helyezéseken kívül csapatban is kiváló eredményeket értek el a fiatalok. Az alábbi sportágakban nyertek országos bajnokságot.

Mezei futás 13 éves korosztály: (Duczon Eszter, Ofella Edit, Csikós Mónika) Edző: Gadanecz György

Gyermek Országos Atlétikai Csapatbajnokság – GEAC csapata (Rendik Zsófia, Szabó Luca, Oláh Tímea, Varga Fanni, Vágó Vivien, Zsíros Zsanett, Ambrus Lóránd, Berényi Iván, Powel Alexander, Pápai Márton, Kriszt Botond, Stabisevszki Áron). Edző: Benkő Ákos.

(42 egyesület több mint 500 versenyzője előtt nyert a csapat a Puskás Stadionban.)

Vívásban GEAC leány tőrcsapat: Varga Zsuzsa, Varga Anett, Balogh Annamária, Horváth Eszter. Edzőjük: Fekete Gábor.

Akrobatikus tornában diákolimpián és országos bajnokságon a fiú négyes. Korosztályos világbajnokságon a fiú négyes csapat 3. helyezést ért el. Bangó Dávid, Janocha Márk, Körösi Krisztián, Szamosi Attila. Edzőjük: Köhler Ákos

A Hajós Alfréd Általános Iskola második korcsoportos leány négytusa csapata atlétikában diákolimpiai bajnok lett: Varga Fanni, Vágó Vivien, Oláh Tímea, Ujvári Izabella, Székelyhidi Blanka, Horváth Réka. Testnevelő tanáruk: Koleszáné Petrovszki Marianna. Edzőjük: Benkő Ákos.

*

Dr. Gémesi György adta át a díjakat a Jövő reménységei kategóriában kitüntetett sportolóknak. Ebben a kategóriában azokat a 14 év alatti tehetséges fiatalokat mutatják be, akik eddigi pályafutásuk során felhívták magukra a figyelmet, és akiktől a jövőben még jobb eredményeket várhatunk.

Pápai Márton atléta GEAC,

Krizsán Xénia atléta Gödöllői Bocskai SE

Soós Alexandra kosárlabdázó Gödöllői Bocskai SE

Gódor Dóra kézilabdázó Gödöllői KC,

Tábik Krisztián kézilabdázó Gödöllői KC

Urbán Vanda kosárlabdázó Gödöllői Kosársuli SE,

Valkai Ferenc vívó GEAC,

Bangó Dávid akrobatikus torna Grassalkovich SE,

Berze Zsófia röplabdázó TEVA-Gödöllői RC,

Tóth Márk labdarúgó Gödöllői Futsal Klub,

Somogyi Levente labdarúgó Góliát DSE.Látogatottság: 5488
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision