Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Önkormányzati hírekKeresés:   
2007.06.04 08:24
Olasz-magyar kulturális nap, kiállítás megnyitóval

Június 2-án a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban dr. Gémesi György polgármester megnyitotta a Doberdo és az Isonzo-völgy első világháborús emlékhelyei című fotókiállítást.

A megnyitón, melyen Fábri Mihály tanár emlékeztetett az első világháborús eseményekre, részt vett az olaszországi Ronchi dei Legionari városka önkormányzatának küldöttsége is. A Friuli tartományból érkezett vendégeket elkísérte dr. Arnaldo Dante Marianacci, az olasz kultúrintézet igazgatója is. Az eseményen Németh István, a Krajczáros Alapítvány kuratóriumának elnöke bemutatta azt a doberdói és isonzói magyar katonatemetőket, -sírokat és emlékhelyeket összegző kiadványt, melyet az alapítvány segítségével, illetve a Pécsi Tudományegyetem hallgatóinak közreműködésével állítottak össze.

Az olasz vendégek a kastély megtekintése után a Városháza nagytermében találkoztak – kiegészülve Paolo Guido Spinellivel, Olaszország budapesti nagykövetével – a városi önkormányzat képviselőivel, a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékesével, valamint a civilszervezetek képviselőivel. A megbeszélésen olasz részről elhangzott, Ronchi dei Legionari testvérvárosi együttműködést szeretne létrehozni Gödöllő városával. A tervet Arnaldo Dante Marianicci és Paolo Guido Spinelli is támogatandó törekvésnek mondta.

A programot rövid kulturális bemutató zárta, melyben fellépett a Gödöllő Táncegyüttes, a Magyar Balettszínház, valamint népszerű olasz dalokat  és operaáriákat adott elő Buzás Viktor operaénekes, zongorán kísért Fekete-Kiss Sándor zeneszerző-előadóművész.

 Látogatottság: 2632
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision