Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Önkormányzati hírekKeresés:   
2007.06.14 16:05
Önkormányzati elismeréseket adtak át

Szakmai tanácskozással egybekötött ünnepségen adta át dr. Gémesi György a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke a polgármesteri Ezüstlánc-díjat, valamint a polgármesteri Arany Pecsétgyűrűt június 13-án a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Újhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára előadásában a többcélú kistérségi társulásokról elmondta, a  kormány szeretné, ha azok a további reformok képviselői lennének. Következő lépésként a kötelező önkormányzati feladatok felülvizsgálatát, a jegyzői tevékenység ésszerűsítését, valamint a polgármesterek hatáskörének bővítését nevezte meg.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere az önkormányzatok problémáira hívta fel a figyelmet beszédében. Mint mondta, az önkormányzatok még soha nem voltak ilyen kiszolgáltatott helyzetben, mint ma. Ennek egyik okaként említette, hogy 2003 óta az állam közel 500 milliárd forintot vont ki a közszférából, aminek jelentős szerepe van abban, hogy az önkormányzatok adósságállománya folyamatosan nő.

Dr. Gémesi György, a MÖSZ elnöke a hozzászólást kiegészítve úgy fogalmazott: „A települések teljesítőképessége a végső határán van.”

„A falu fennmaradásának lehetőségei az önkormányzati reform tükrében” címmel tartott előadást Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke. Az önkormányzati társulások megalakulásáról szólva kiemelte, azok csak és kizárólag pénzügyi kényszerből jönnek létre.

A konferencián hagyományosan a határon túli magyar települések helyzetéről is szó esett. Dr. Pázmány Péter, Dunaszerdahely polgármestere a szlovákiai helyzetről tájékoztatta a résztvevőket. Mint elmondta, az uniós csatlakozás után nőttek ugyan a lehetőségek, de a problémák megmaradtak, sokan még ma is nacionalizmusnak tartják, ha egy magyar település esetében az autonómia szó elhangzik.

Polgármesteri Ezüstlánc-díjban prof. dr. Kvadra József, Csenke (Szlovákia), és Samók Gyula, Körösszakál polgármestere részesült. A polgármesteri Arany Pecsétgyűrűt hárman vehették át, Fáki László, Szigethalom, Horváth István, Tác, és Takáts Gyula, Villány polgármestere.

 Látogatottság: 2423
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision