Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2007.07.05 10:49
Új kártyákkal bővül a START-program

2007. június 28.

 

Új kártyákkal bővül a START-program

 

Július 1-től START PLUSZ és START EXTRA kártya is igényelhető

 

Július 1-jétől újabb kártyákkal bővül a START-program, a START PLUSZ és a START EXTRA kártyákkal. Az új kártyák a már rendszeresített START-kártyától jogosulti körükben és az általuk biztosított kedvezményekben különböznek. A START-programot 2005. októberében vezették be, hogy a pályakezdő fiatalok foglalkoztatását ösztönözzék.

 

A START-kártya, a START PLUSZ kártya és a START EXTRA kártya a 07T34START jelű – módosított tartalmú – adatlapon igényelhető. Az adatlap június 29-étől érhető el az APEH internetes honlapján, a www.apeh.hu weboldalon. (Az adatlap elérési útvonala a honlapon a következő: Letöltések > Nyomtatványkitöltő programok > Adatbejelentők, adatmódosítók.) Tekintettel arra, hogy módosult a START-kártyát igénylő személy nyilatkozati kötelezettségének tartalma, a START-kártya is kizárólag az új, módosított adatlap benyújtásával igényelhető.

 

A kártyák kiváltására való jogosultság feltételeit, valamint a kedvezményre vonatkozó rendelkezéseket a pályakezdő fiatalok, az ötven év feletti munkanélküliek, valamint a gyermek gondozását, illetve a családtag ápolását követően munkát keresők foglakoztatásának elősegítéséről, továbbá az ösztöndíjas foglalkoztatásról szóló 2004. évi CXXIII. törvény tartalmazza.

 

A kártyák igénylésének időpontjában az igénylő – négy kivétellel – nem állhat foglalkoztatási jogviszonyban. Az adatlap benyújtásának (postára adásának) tehát meg kell előznie a foglalkoztatási jogviszony kezdetének napját. Az adatlapot munkaviszony esetén a munkába lépés napját megelőzően; közszolgálati, szolgálati jogviszony esetén a kinevezés napját megelőzően kell benyújtani. Ez a szabály július 1-jétől a START-kártya igénylésére is érvényes.

 

A kártya igénylésének időpontjában foglalkoztatási jogviszonyban álló személy az alábbi esetekben jogosult a kártya kiváltására:

 

1.      START-kártya igénylése esetén 2005. október 1-jét megelőző időponttól pályakezdőként, illetve ösztöndíjasként foglalkoztatják.

  1. START PLUSZ kártya igénylése esetén olyan foglalkoztatási jogviszonyban áll, amely 2007. július 1-jét megelőző időpontban keletkezett, és ez a jogviszony gyermekgondozási segély, gyermekgondozási díj, gyermeknevelési támogatás, valamint ápolási díj folyósításának megszűnését követő foglalkoztatásnak minősül.
  2. Mindkét esetben jogosult a kártya kiváltására az igénylő abban az esetben is, ha ugyanezen foglalkoztatási (ösztöndíjas foglalkoztatási) jogviszonya 2005. október 1-jén – START PLUSZ kártya igénylése esetén 2007. július 1-jén – vagy azt követő időpontban szűnt meg, és azóta nem létesített újabb jogviszonyt.

4.      A START PLUSZ kártya és a START EXTRA kártya 2007. július 1-jétől igényelhető, továbbá a START-kártya igénylésének időpontjára vonatkozó új szabály is ezen a napon lép hatályba. Ezért kivételes szabály vonatkozik azokra az igénylőkre, akiknek foglalkoztatási jogviszonya július 1-jén (vasárnap), vagy 2-án (hétfőn) kezdődik. Az adóhatóság kiállítja a jogosult részére a kártyát, ha foglalkoztatási jogviszonya július 1-jén, vagy 2-án kezdődik, és igénylését legkésőbb 2007. július 2-án postai úton, vagy személyesen benyújtja az adóhatósághoz.

 

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal                                                                         Sajtó és Kommunikációs FőosztályLátogatottság: 2620
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision