Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2007.09.13 15:36
Gödöllő kitüntetett vállalkozói: Kolozs István és Szarvady János

 

A városi képviselő-testület 2007-ben Kolozs Istvánt és Szarvady Jánost tüntette ki a Gödöllő Vállalkozója-díjjal. Az elismerést szeptember 13-án dr. Gémesi György polgármester adta át a Városházán.

 

Kolozs István 1943-ban született Valkón. Iskoláit is ott kezdte, gimnáziumba azonban már Gödöllőre járt, Máriabesnyőre, az akkor ott működő Török Ignác Gimnáziumba. Az iskolát azonban két év után fel kellett váltania a munkával. Budapestre került, az akkori Orion gyárba. Munka mellett szerzett több tanfolyami végzettséget: elektronikai, majd mechanikus műszerészi vizsgát tett. 1971-ben lakást vettek, ide költöztek Gödöllőre. Itt újra tanulásra szánta el magát, és az aszódi szakközépiskolában technikusi oklevelet szerzett. 1976-ban Vácott tette le a technikusi minősítést.

Gödöllőn az akkori Agrártudományi Egyetem volt az első munkahelye, ahol az Oktatástechnikai tanszéken volt technikus két évig, majd újabb két évig a Mezőgazdasági üzemeltetési tanszéken dolgozott. 1982-ben a Gödöllői ÁFÉSZ Csömöri Gépjavító Üzemében üzemvezetői státuszba került.

Kolozs István 1990 óta egyéni vállalkozó. Vállalkozói tevékenysége kismotorszervizre és villanymotor tekercselésre szakosodott. Munkáját Gödöllő és környéke ipari üzemeinek és lakosságának nagy megelégedésére végezte és végzi mind a mai napig. A Humán, a mai TEVA, a Szent István Egyetem és a szadai Nordenia Hungaria Kft. alvállalkozójaként, beszállítójaként dolgozik. Nemcsak kisebb kft-ékkel, hanem nagyobb budapesti vállalkozókkal is - mint a Siemens, a RAT Hungaria, vagy a Sara Lee - szerződéses kapcsolata van.

Lánya és veje Kolozs István vállalkozásában alkalmazottak, de ők azok, akik tovább viszik a céget; a veje személyében a szakma és a családi vállalkozás tovább folytatódhat.

 

Szarvady János Körösmezőn született. Ott, ahol ered a Tisza, nem messze a Tatár-hágótól. Iskoláit Rahón végezte, ahová a háború elől menekült a családjuk, melyben visszamenőlegesen öt generáción keresztül szállt apáról fiúra a fodrász mesterség. János bácsi 1976 óta, 30 éve lakik Gödöllőn. Az érettségit Veresegyházon szerezte meg esti iskolában. Budapesti fodrászkodás során többször vett részt továbbképzésen, ahol fejlesztette szakmai ismereteit, képességeit és fodrász ügyességét. 1996 óta fogadja a vasútállomási fodrász üzletében a gödöllői és az átutazó vendégeket. Fodrászatát nemcsak magas szakmai színvonalon művelte, hanem szellemi szolgáltatást, kultúrát is kínált a hangulatos kis üzletben. Képeskönyvek, regények, folyóiratok találhatók a polcon és egy érdekes fodrász-történeti kiállítás mutatja be a szakmai történetét, a család régi borbélyműhelyeit. A családi hagyományt, a fodrász szakmát lánya és unokája viszi tovább, s így marad meg a családi vállalkozás, vele együtt a szakmaszeretet és a vendég iránti tisztelet.

Szarvady János önfeláldozóan és aktívan vett és vesz részt Gödöllő polgári, civil életében is. A rendszerváltás előtti időktől kezdődően képviselője volt a lakótelepnek, ahol most is él. Az utóbbi időben elsősorban környezetvédelmi bizottságokban és munkákban vett részt. Külső tagként sok hasznos véleménnyel segítette a környék, a Palotakert környezetének szépítését. Szerepe volt a Szabadság tér és az Életfa környezetének kialakításában is. Véleményével, javaslataival mindig jól befolyásolta az emberi környezettel, a parkkal összefüggő vitákat és fejlesztési elképzeléseket. 

 



Látogatottság: 3163
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision