Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2007.11.27 11:19
M3-as: decibelek és aláírások

Ízlések és pofonok különbözőek, s úgy tűnik a zaj megítélésével is ez a helyzet. Ami a lakosság oldalán érzés, az ott, ahonnan az ellene történő védelmet várják, decibelekben kifejezett érték. A Nemzeti Infrastruktúra Zrt. valamint az Állami Autópálya Kezelő Zrt. képviselői szerint a mért vagy becsült számadat nem éri el a határértéket. Az önkormányzat azonban továbbra is fenntartja az igényt az M3-as autópálya melletti kétoldali zajárnyékoló fal létesítésére, tájékoztatta a képviselő-testületet november 22-én az ügyben folytatott tárgyalásairól a polgármester.

Előzmény: a képviselő-testület júniusban döntött az M31-es autópálya építésével érintett önkormányzati ingatlanrészek értékesítéséről. Felhatalmazta dr. Gémesi Györgyöt a kisajátítást helyettesítő adás-vételi szerződések aláírására, azzal a feltétellel, hogy a beruházó gondoskodik az érintett lakóövezetek mentén kétoldali zajfogó fal építéséről. Levelek és személyes tárgyalások követték egymást, eredménytelenül. A szóban forgó ingatlanokat kisajátítják, Gödöllő pedig itt marad a problémájával. Állítólag kétszeresére kell növekednie a forgalomnak, hogy az 52 decibelről a határértékre tornázza magát a zaj.

Máté László (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), az érintett városrész képviselője arra kérte a polgármestert, hogy minden létező fórumon képviselje továbbra is az ügyet. A lakosság részéről az aláírásgyűjtés folyamatos, az emberek tűréshatára eltérő. Van, aki eladja a házát. A zaj a széljárástól is függ, Blahára időnként a besnyői vasút zakatolása is odahallik.

Az M3-as autópályát az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kezeli a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtal fennálló szerződése alapján. Új feladatok elvégzésére csak akkor van lehetősége, ha az utóbbi szervezet arra pénzt ad. A zrt. tanácsára az önkormányzat az útpénztárból gazdálkodó Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központhoz fordul igényével. A szükséges beruházás értéke hozzávetőleg 60-80 millió forint. Hozadéka a nyugalom még ki nem dolgozott mértékegységében lenne kifejezhető.Látogatottság: 3002
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision