Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2007.12.26 09:17
2007 gödöllői krónikájából

Január 7.:

Megvédte címét a Futsal Magyar Kupa döntőjében a Gödöllő Bulls csapata.

 

Január 11.:

A Magyar Balett Színház Gödöllő támogatásáról döntött decemberi ülésén a képviselő-testület. A 2006 szeptembere óta városunkban dolgozó, s december elején nagysikerű előadással bemutatkozó társulat most újabb bemutatókra készül.

 

Január 11.:

Gödöllő önkormányzata 23 millió forintos költséggel felújíttatta a Szabadság téri Mária-oszlopot.

 

Január 18.:

Rendkívüli ülést tartott a képviselőtestület a Városházán, ahol egyhangúlag elfogadta a Gödöllői Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Kistérségi Társulása társulási megállapodását és alapító okiratát.

 

Január 19.:

Februárban már olcsóban utazhattak HÉV-vel a Budapest környékén élő nyugdíjasok és a diákok. Ez volt az eredménye annak a tárgyalásnak, amelyet január 19-én tartottak a Megyeházán a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a Pest Megyei Közgyűlés szervezésében. A HÉV bérletárainak január 1-jével végrehajtott drasztikus, 400 és 1000 százalékos emelése ellen az agglomerációhoz tartozó települések polgármesterei mellett több civil- és érdekvédelmi szervezet is tiltakozott. Az eredményes megállapodás eléréséhez dr. Gémesi György polgármester és Fogarasiné Deák Valéria országgyűlési képviselő is hozzájárult.

 

Január 21.:

Átadták a Gödöllő Kultúrájáért-díjakat. A kitüntetettek: Fuszenecker Ferenc fotóművész és az Arpeggio Gitárzenekar.

 

Január 24.:

Gödöllőre látogatott az Amerikai Egyesült Államok nagykövete, April H. Foley, aki megtekintette a Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézetet és a Caterpillar Rt-t.

 

Február 7.:

Kiosztották Gödöllőn az Év sportolója és edzője díjakat. Előbbi kategóriában a GEAC atlétája, Erdélyi Zsófia nyert, míg az utóbbiban Schubert László, a GEAC vívószakosztályának edzője lett az első.

 

Február 9.:

Gödöllő díszpolgárainak nevét őrző emléktáblát avattak a Polgármesteri Hivatal felújított alsó szintjén.

 

Március 9.:

Egyszerre három helyszínen, a művelődési központban, a Városi Múzeumban és a GIM Házban ünnepelték meg a Gödöllői Szövőműhely fennállásának 100. évfordulóját.

 

Március 15.:

Átadták a Gödöllő Városért-díjakat. A kitüntetettek: Bíró István, Széplaki Istvánné és dr. Bucsy László.

 

Március 21.:

Gödöllőre látogatott Mangasi Sihombing, Indonézia nagykövete, akit dr. Gémesi György polgármester fogadott.

 

Március 22.:

Átadták a Platán-házat. A Dózsa György úti irodaházat, amely a GÉV-Huniber Kft. kivitelezésében készült el, dr. Gémesi György polgármester és Csaba Antal, a GÉV-Huniber Kft. ügyvezető igazgatója adott át a nagyközönségnek.

 

Április 3.:

A gödöllői Másik Rádió ezentúl Calipso 93,6 néven sugározza műsorait. Az új igazgató B. Tóth László lett.

 

Április 11.:

Megkezdődött a jubileumi év a Gödöllői Városi Könyvtár új épülete 5 éves évfordulója tiszteletére.

 

Április 19.:

A Dr. Habsburg Ottó Baráti Társaság a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében megszervezett éves találkozóján köszöntötte az idén 95 éves dr. Habsburg Ottót, a Páneurópai Unió elnökét, aki György fiával a tanácskozás előtt a kastélytemplomban szentmisén vett részt, melyet Szecsődi Péter plébános celebrált.

 

Április 21.:

A Gödöllői Értékvédő Közhasznú Egyesület – lakossági segítség révén – parkosítással megszépítette a Mária-oszlop környezetét.

 

Április 28.:

Fennállásának tizennegyedik évfordulóját ünnepelte a Gödöllő Táncegyüttes.

 

Április 29.:

Az Erzsébet Emlékév keretében, bemutatták Erzsébet királyné menyasszonyi ruhájának pontos másolatát a Gödöllői Királyi Kastélyban.

 

Május 19.:

A Múzeumi Világnap keretében a Gödöllői Városi Múzeum kiállításai a pénteki nyitástól a vasárnap esti zárásig ingyenesen várták az érdeklődőket.

 

Május 30.:

Mubarak Rasid al-Bua’anain, Katar állam nagykövete az arab országot bemutató kiállítást nyitott meg a Szent István Egyetemen.

 

Május 31.:

A gödöllői városháza földszinti nagytermében tartotta meg konferenciáját a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete. Téma a „Környezetünk és a felelős állattartás“ volt.

 

Június 1.:

Olasz – Magyar kulturális napot tartottak Gödöllőn. Az eseményen Ronchi dei Legionari városának küldöttei mellett részt vett Paolo Guido Spinelli, Olaszország budapesti nagykövete

is. A Könyv Ünnepe rendezvénysorozat keretében megnyitották a Doberdo és az Isonzo-völgy első világháborús emlékhelyei című fotókiállítást.

 

Június 2.:

82 éves korában elhunyt Halász József pedagógus, aki 2000-ben megkapta a Gödöllő Gyermekeiért és Ifjúságáért-díjat.

 

Június 5.:

Ismeretlenek eltulajdonították a kereszteket a Dózsa György úti temetőben lévő '48-as honvédsírokról. Az isaszegi csata áldozatainak emlékműve mellett található hat sír közül ötön volt vasból készült kereszt.

 

Június 6.:

Bemutatták annak a három kötetből álló könyvnek az első részét, amely Gödöllő történetét dolgozza fel. A kiadvány CD-ROM formában is megjelent.

 

Június 8.:

Bajnok, kupa- és szuperkupa győztes lett a Gödöllői Bikák futsal csapata.

 

Június 10.:

A Pedagógusnap keretében átadták a Gödöllő Gyermekeiért, Ifjúságáért-díjakat. A kitüntetettek: Márton Danku István, Solti Alpárné, Gergely Péter.

 

Június 10.:

A koronázási hétvége Erzsébet magyar királynévá koronázásának 140. évfordulóján vette kezdetét a királyi kastélyban. A háromnapos rendezvénysorozat keretében többek között bemutatták az Erzsébet királyné emlékezete képeslapokon című könyvet is.

 

Június 15.:

Szakmai tanácskozással egybekötött ünnepségen adta át a Magyar Önkormányzatok Szövetsége a Polgármesteri Ezüstlánc-díjat, valamint a Polgármesteri Arany Pecsétgyűrűt a királyi kastélyban. Polgármesteri Ezüstlánc-díjban prof. dr. Kvadra József Csenke (Szlovákia), és Samók Gyula Körösszakál polgármestere részesült. A Polgármesteri Arany Pecsétgyűrűt hárman vehették át, Fáki László Szigethalom, Horváth István Tác és Takáts Gyula, Villány polgármestere.

 

Június 20.:

A Gödöllői Sport Klub ifi labdarúgó csapata 10 év után ismét bajnoki címet szerzett Dobes Attila edző vezetésével.

 

Június 28.:

A Semmelweis napon átadták a Gödöllő Egészségügyéért-díjakat. A kitüntetettek: Dr. Solymos Katalin gyermekorvos, Varga Miklósné körzeti nővér.

 

Június 30.:

17. alkalommal ünnepeltük a Magyar Szabadság napját az Alsóparkban. A rendezvényhez kapcsolódó ünnepségen Sebestyén Márta énekes vehette át dr. Gémesi Györgytől a Magyar Szabadságért-díjat.

 

Július 6.:

103. születésnapját ünnepelte Kovács Sándorné Boros Erzsébet. Az évfordulón dr. Gémesi György polgármester és Pintér Zoltán alpolgármester köszöntötte Erzsike nénit.

 

Július 8.:

Július 8-tól egy héten keresztül Gödöllő vendégszeretetét élvezték azok a moldvai csángó diákok, akik Lészpedről a Gödöllői Értékvédő Egyesület segítségével jutottak el hazánkba. A tanulók ez idő alatt megismerkedtek Gödöllő nevezetességeivel, a magyar fővárossal, illetve pár napot eltöltöttek Balatonlellén, a város üdülőjében.

 

Július 11.:

Szirtes András, a Gödöllői Baptista Gyülekezet lelkipásztora, a hittudományok doktora 40 éves korában, súlyos betegségben elhunyt.

 

Július 28.:

Hazajöttek a kórházból a gödöllői négyes ikrek. Csákó Annamária május 27-én adott életet négy kislányának, Alexának, Nikolettnek, Ivettnek és Katinkának.

 

Augusztus 3.:

A hajnali órákban színesfém-tolvajok ellopták gróf Teleki Pál gödöllői bronz mellszobrát. A mintegy 40 kilogrammos szobrot a talapzatával együtt ledöntötték, majd az alakot lefeszítették. A kár mintegy 2,5 millió forint.

 

Augusztus 20.:

Az augusztus 20-ai ünnepség keretében tartott képviselő-testületi ülésen Szecsődi Péter kanonok plébános vehette át idén Gödöllő város díszpolgári címét.

 

Augusztus 26.:

Különleges műanyagból ismét elkészítették gróf Teleki Pál mellszobrát, amelyet fel is avattak a gödöllői Teleki Pál téren. A színesfémlopások visszaszorítása érdekében a MÖSZ előkészített törvénytervezetet nyújtott be  a Miniszterelnöki Hivatalnak.

 

Augusztus 30.:

Ünnepélyes keretek között átadták a Tűztoronyházat Gödöllő belvárosában. Az épületet a beruházó Huniber Tűztorony Kft. ügyvezető igazgatója, Csaba Antal felkérésére Ullmann Péter premontrei perjel áldotta meg.

 

Szeptember 7.:

Térfigyelő kamerarendszer segítségével próbálja a Gödöllői Piac-üzemeltető Kft. kiszűrni a működési területén esetlegesen előforduló bűncselekményeket.

 

Szeptember 8.:

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg Gödöllőn a sörfesztivált. A háromnapos összejövetelen széles zenei kínálatból választhattak az érdeklődők.

 

Szeptember 10.:

Dr. Mihály István rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos látja el a Gödöllői Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatait.

 

Szeptember 13.:

Hatodik alkalommal vehettek át elismerést megbecsült gödöllői mesteremberek. A Gödöllő Vállalkozója-díjat a városháza dísztermében dr. Gémesi György adta át Kolozs Istvánnak és Szarvady Jánosnak.

 

Szeptember 23.:

Még soha nem volt annyi érdeklődő a Herosz helyi tagszervezete által életre hívott rendezvényeken, mint az Alsóparkban megrendezett IV. Gödöllői Acana Állatvédelmi Napon.

 

Október 5.:

Ünnepelni jött holland testvérvárosunkból, Wageningenből az a küldöttség, amelynek tagjai bekapcsolódva a városi programokba, a két település testvérvárosi megállapodásának tizenötödik évfordulójáról emlékeztek meg.

 

Október 9.:

A rendőrség elfogta azt a három férfit, akik augusztus 3-ra virradó éjjel ellopták gróf Teleki Pál bronzszobrát, és a talapzatát megrongálták. Ezt október 9-én sajtótájékoztatón jelentette be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Október 18.:

30 éves születésnapját ünnepelte a Gödöllői Városi Múzeum.

 

Október 20.:

Megjelent az Írók és múzsák Gödöllőn című könyv Gaálné dr. Merva Mária tollából. A mű az irodalmi élet jeles gödöllői kötődésű alkotóit és itt élő, vagy innen származó művészeit foglalja csokorba.

 

Október 27.:

Nagy sikerű, telt házas koncerttel ünnepelte meg 15 éves fennállását az Arpeggio Gitárzenekar a Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében.

 

Október 29.:

Felavatták Körösfői-Kriesch Aladár bronz mellszobrát a Városi Múzeum előtti területen. Az alkotás a művész születésnapjának évfordulója előtt tiszteleg.

 

November 10.:

Átadták a megújult ravatalozót a Dózsa György úti temetőben. A mintegy tizennyolcmilliós beruházás során mind kívül, mind belül felújították az épületet.

 

November 16.:

A spanyolországi Valdemoro városából látogatott Gödöllőre küldöttség, hogy tárgyalásokat folytasson a két város jövőbeni, testvérvárosi együttműködéséről.

 

November 16.:

Nagyszabású tanácskozásra invitálta a Megyeházára a Magyar Önkormányzatok Szövetsége a színesfémlopások által érintett valamennyi felet. Ennek célja egy olyan, a parlamenthez benyújtandó javaslat kidolgozása volt, amely valamennyi az ügyben érintett jogszabály módosítására lehetőséget nyújtana. A konferencián a parlamenti pártok mellett az Országos Rendőr-főkapitányság, a rendészeti, a gazdasági, a környezetvédelmi tárca és a Miniszterelnöki Hivatal is képviseltette magát.

 

November 22.:

Döntött Gödöllő városának képviselőtestülete a Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Szolgálat áthelyezéséről a Tessedik Sámuel utcába.

 

December 2.:

Harmadik alkalommal tartották meg Gödöllőn, a Premontrei Szent Norbert Gimnáziumban a Nemzeti Együvé Tartozás Napját, melynek célja a magyarság összetartozásának elősegítése.

 

December 6.:

Gödöllőre látogatott Nabekura Shinichi, Japán Magyarországra akkreditált nagykövete.



Látogatottság: 2653
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision