Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2008.01.08 19:14
Takarékos közszolgáltatók

Az önkormányzat gazdasági társaságainak üzleti tervkoncepciói is a képviselő-testület elé kerültek, ezekről azonban most még nem született döntés. Az már most látható, hogy 2008 tovább szigorodó feltételei alapján az önkormányzat arra tud kötelezettséget vállalni, hogy a közszolgáltatásokat a múlt évi szinten megtartsa. Ennek egyik feltétele az, hogy a társaságok saját hatáskörben átrendezve belső erőforrásaikat megteremtsék az energiahordozók és egyéb anyagok, szolgáltatások áremelkedésének fedezetét.

   A Kalória Kht. közüzemi díjainak tervezésénél 30%-os, az üzemanyagköltségeknél 19%-os növekedéssel számol. Ezek függvényében a térítési díjak korcsoporttól függő 11-13%-os emelését javasolja. A jelenleg üzemelő konyhák főzőkapacitásuk csúcsán dolgoznak, a jelenlegi étel adagszám növelése nem lenne reális cél, de a közoktatási iroda adatai alapján sem várható nagyobb létszámnövekedés az óvodákban és iskolákban.

   A Gödöllői Távhő Kft. működési területén az elmúlt években befejeződött a felszíni létesítmények nagy részének a rekonstrukciója. A következő években anyagi, fizikai és szellemi erőinek nagy részét a felszín alatt húzódó, erősen korrodált állapotban lévő távhővezetékeinek a felújítására összpontosítaná. A múlt évben elkészült a teljes hálózatra vonatkozó megvalósíthatósági és kivitelezési terv, melyekért összesen 22 millió forintot fizetett ki. Megvalósításuk csak pályázati forrás elnyerésével és több ütemben lehetséges. Az idén 20 millió forint értékű fejlesztést terveznek a legrosszabb állapotban lévő fogyasztói hőközpontok cseréjével.

  A Gödöllői Piac Üzemeltető és Szolgáltató Kft. bevételeinek több mint 70%-át adó bérleti díjak átlagosan 7,38%-os emeléséről már novemberben döntött a képviselő-testület. A kft. fontos feladatának tartja a lakossági igényekből fakadó kereslet korszerű, kulturált körülmények közt történő kielégítését, a helyi és környező településeken lévő őstermelők, kereskedelmi vállalkozók kínálati pozícióinak biztosítását. A vásárlóerőt sújtó megszorítások, az energia és közműárak emelkedése, a kínálat bővülése miatt azonban csökken a bérlemények iránti érdeklődés. Ezen a tendencián az igény szerinti választékbővítéssel lehet változtatni. Kedvező hatást fejthet ki a jövőben a Pelikánház terv megvalósulása – de ezzel természetesen az idei tervkoncepció még nem számolhat.



Látogatottság: 2563
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision