Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2008.02.27 10:05
Eboltási felhívás

Gödöllő város Polgármesteri Hivatalának Lakosságszolgálati Irodája értesíti a város lakosságát, hogy Gödöllő városban az ebek 2008. évi veszettség elleni védőoltására az alábbi időpontokban kerül sor:

 

március 1. (szombat) Blaháné u. 8-10 óráig 

március 8. (szombat) Szent János utcai parkoló 8-10 óráig

március 29. (szombat) gróf Teleki Pál tér 8-10 óráig

április 5. (szombat) Szabadság u. Besnyő u. sarok 8-10 óráig

április 12. (szombat) Présház 8-10 óráig

április 19. (szombat) Köztársaság út sorompó 8-10 óráig

május 3. (szombat) Kazinczy krt. Rendelő 8-10 óráig

május 10. (szombat) Vásártér 8-10 óráig

 

A szervezett eboltásra gödöllői lakosok tulajdonát képező ebet lehet elhozni. Az eboltás díja: 2700 Ft + féreghajtó (a kutya súlyától függően 10 kg-ként 1 db tabletta javasolt. A tabletták ára: 200 Ft/db).

Felhívjuk az ebtulajdonosok figyelmét, hogy az ebeket – tudományos kutatási és laboratóriumi vizsgálati célból tartott állatok kivételével – a tulajdonos vagy tartója köteles évenként – a három hónapos kort elérteket harminc napon belül, majd hat hónapon belül ismételten – a saját költségére állatorvossal veszettség ellen beoltatni. A nagytestű ebeket pórázon és szájkosárral kell az összevont eboltásokra elővezetni, ennek hiányában az állatorvos az oltást megtagadhatja.

Az eboltás – az állattulajdonos külön személyes megrendelésére – az állat tartási helyén is elvégezhető, ebben az esetben az oltás és kiszállás költségeit az ebtulajdonosnak az állatorvos részére meg kell fizetni.

Az állattulajdonos köteles fizetni az eboltás teljes költségeit, amennyiben az eb veszettség elleni kötelezi védőoltása a fentiekben megjelölt időpontokban és helyen nem történt meg, illetve ha az eb a három hónapos kort évközben töltötte be. A városi gyepmester a védőoltás alól elvont ebet – mint emberre egészségügyi szempontból veszélyes, valamint az állatállomány egészségét veszélyezteti beteg, vagy betegségre gyanús állatot – kártalanítás nélkül össze fogja gyűjteni.

Az eboltás alkalmával az állattartó részére sorszámmal és Gödöllő felirattal ellátott bilétát adunk át, amely igazolja a veszettség elleni oltás megtörténtét. A biléta színe jelöli, hogy az eb a veszettség elleni oltásban részesült ebben az évben. Ezt a bilétát kell elhelyezni az eb nyakörvén. Az ebek nyilvántartása a Polgármesteri Hivatalban a biléta sorszáma alapján történik. Biléta nélkül közterületre jutott ebet a gyepmester begyűjti és a gyepmesteri telepre szállítja. Ha az eb elveszett, elpusztult, vagy más tulajdonoshoz került, kérjük, hogy ezt az állattartó jelezze a Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Irodáján.

A sorszámmal ellátott biléta elvesztése esetén is az elvesztés tényét kérjük, jelezze az állattartó, hogy új bilétával lássuk el az ebet. Akik már 2008. év elején beoltatták veszettség ellen a tulajdonukat képezi ebet, azok szintén a Lakosságszolgálati Irodán vehetik át a bilétát az oltási igazolás bemutatását követően.

Kérjük, hogy a veszettség elleni védőoltásra az ebtulajdonosok hozzák magukkal az eboltási igazolást, vagy a 2007. évi eboltásnál kapott bilétát.

 

Homa Ibolya sk.

 Lakosságszolgálati Iroda vezetője



Látogatottság: 2934
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision