Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2008.03.04 22:15
Nem emel díjat a VÜSZI

A képviselő-testület február 29-én elfogadta valamennyi gazdasági társaságának az üzleti tervét. Elsőként a VÜSZI Kht-ét, melyet Bokor Árpád igazgató terjesztett elő. Mint mondta, szeretnék a múlt évihez hasonló szinten üzemeltetni a várost. A 2007. évihez hasonló mértékű útjavításra készülnek. A közbeszerzési eljárás jelenlegi állása alapján várhatóan júliusban kezdik meg az aszfaltozást. Díjemelést nem terveztek, a hulladékszolgáltatás árait sem változtatták. Felkészültek arra, hogy a törvényi előírás miatti társasági forma változás nyugodtan, rendben megtörténjen.

Guba Lajos örömmel számolt be arról a tapasztalatáról, hogy közmunkások szedik le az engedély nélkül elhelyezett hirdetéseket; a város köztisztaságára ilyen módon is ügyel a VÜSZI. Azt is üdvözölte, hogy igyekeznek bevonni a csapadékvíz elvezető árkok tisztán tartásába a lakosságot. A gondosabb gödöllőiek erre készek is, ugyanakkor az árkokból kikerült hordalékot időben el kell szállítani. Elismerően szólt arról is, hogy a terv előirányozta a Kazinczy és Szőlő utcai Rákos-patak ág kotrását, annál is inkább, mert az ott lakók évek óta küszködnek a kiárad patakkal egy-egy nagyobb eső alkalmával.

– Évek óta fejlődik a VÜSZI tevékenysége, és jobb a munka ellenőrzése is – mondta Gémesi György polgármester. – Bevált, a VÜSZI munkáját is segíti, hogy hétről-hétre megbeszéljük a teendőket. A társaság átalakítása a következő félév feladata lesz. Ennek során érdemes figyelembe venni, hogy a kht magas színvonalú útépítési tevékenységével a környező települések építési piacán is megjelenhet. Csak idő kérdése, hogy a hulladékkezelési ágazat mikor integrálódik a térségi programba. A repülőtér és a futballpálya fenntartás előbb-utóbb leválik a VÜSZI-től, de megmarad például a profiljába jól illeszkedő parkoló-üzemeltetés. Az idén megszűnt a hulladékkezelés 20 millió forintos önkormányzati támogatása, ebből tudjuk fedezni a béremelést és az energia árak emelkedéséből keletkező többletöltségeket. A VÜSZI úgy őrizheti meg működési színvonalát, hogy a múlt évihez képest nem kap többlettámogatást a várostól.



Látogatottság: 2563
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision