Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2008.03.05 20:43
SZIE: kilencszáz felújított kollégiumi férőhely
Nyomtatható verzió

 

A Szent István Egyetem gödöllői és jászberényi kampuszán felújított kollégiumi épületeket adott át március 5-én Hiller István oktatási és kulturális miniszter. A gödöllői A és B kollégiumi épületek, továbbá a jászberényi diákotthonok PPP konstrukcióban történő felújítását másfél milliárd forintos bekerülési áron a Strabag Zrt. nyerte el. Gödöllőn 645, Jászberényben 250 férőhelyet korszerűsítettek. Az épületeket Solti László rektor, Gémesi György polgármester és Zsömböly Sándor hallgató vette át. Az esemény alkalmából Hiller István miniszter és Solti László rektor elismeréseket és okleveleket nyújtott át. Pro Negotio Universitatis elismerésben részesült Berencz Ibolya, Gödöllő Város főépítésze is.  



Az eseményen részt vett Manherz Károly felsőoktatásért felelős szakállamtitkár és Fogarasiné Deák Valéria országgyűlési képviselő.

Hiller István beszédében elmondta, hogy az elmúlt négy évben összesen 65 ezer négyzetméternyi kollégiumi épületet újítottak fel az országban és a következő időszakban ugyanennyire kerül sor. 2004 óta ötezer új kollégiumi férőhely létesült, és a tárca tervei szerint ugyanannyit adnak át 2010-ig.

– Egy ilyen fejlesztés, amelynek a nettó értéke meghaladja az egymilliárd forintot, nagy dolog – folytatta a miniszter a hallgatókhoz szólva. – Elősegíti, hogy a lehető legmegfelelőbb körülmények között tudják megtanulni mindazt, amiért ide jelentkeztek. Önök nem egyszerűen az ország más egyetemein tanuló társaiknak a vetélytársai, hanem egy nyitott világ alkotó értelmiségének részei. Konkurenseik Ottawában és Sidney-ben, Londonban és Krakkóban tanulnak. Tehetségük, professzoraik felkészültsége messze alkalmassá teszi intézményüket és önöket arra, hogy ebben a nagy versenyben ne egyszerűen helytálljanak, hanem a legjobbak legyenek.

Hiller István a továbbiakban arról szólt, hogy a mennyiségi fejlődés korszaka a magyar felsőoktatásban befejeződött:

– Az követi haladó hagyományainkat, az jár a magyar felsőoktatás legjobbjainak a nyomdokaiban, aki a színvonalat tudja az érdeklődés és a magyar felsőoktatás egészének középpontjába állítani. Ehhez a társadalomnak megfelelő feltételeket kell teremtenie. Ennek érdekében együtt kell dolgoznia rektornak, képviselőnek, polgármesternek. A hallgatók pedig nem egyszerűen az egyetem, hanem Gödöllő, e nevezetes és híres város befogadott polgárai is. Öregbítsék Gödöllő és az alma mater hírnevét!

Bujáki Gábor kollégiumigazgató arról beszélt, hogy a szobák felújítása mellett Gödöllőn megújultak a közösségi helyiségek is, így a Stúdiónak, a Fotókörnek, a GATE Zöld Klubnak, a Vidékfejlesztési Szakkollégiumnak, a Vadász Szakkollégiumnak és a Népi Iparművészeti Körnek otthont adó termek. Négy új, 40 fő befogadására alkalmas előadóterem készült el. A kollégisták szabadidejükben a Wellness központban frissülhetnek fel, ahol szauna, fitness és kondicionáló termek fogadják őket. Rendelkezésükre áll papírbolt, Katedra nyelvstúdió, újságolvasási lehetőség, fodrászat, és bowling pálya. Minderről emeleteket átívelő sétája során a miniszter is meggyőződött.

Kocsis Krisztián, a hallgatói önkormányzat elnöke elmondta: a kikapcsolódási lehetőségek is előkelő helyre sorolják a gödöllői kollégiumot a felsőoktatási intézmények országos összehasonlításában.



Látogatottság: 3568
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision