Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2008.04.09 23:18
Elfogadták a repülőtér Általános Fejlesztési Tervét

A város további fejlődése előtt ma még nehezen felbecsülhető lehetőségeket rejt az önkormányzat tulajdonában álló repülőtér hasznosítása. Ezért is nagy jelentőségű, hogy az Airport Consulting Mérnökiroda Kft. elkészítette, a képviselő-testület pedig április 3-án elfogadta a repülőtér Általános Fejlesztési Tervét. Az első lépés a repülőtéri infrastruktúra kialakítása, a szolgáltatások színvonalának emelése, mely lehetővé teszi a nyilvános repülőtér besorolás elérését. Ennek érdekében 800 méter hosszú, 23 méter szélességű burkolt futópálya alakítható ki a repülőtér üzemi területének létesítményeivel.

A képviselő-testület építési koncessziós szerződés megkötésére irányuló közbeszerzési eljárás tartásával kíván befektető partnert bevonni a repülőtér fejlesztéséhez. Alternatív megoldásként, fejlesztő partner bevonásához elfogadja a gazdasági társaság alapításának lehetőségét is.

A repülőtér jelenleg polgári célú, nem nyilvános repülőtérként működik, két füves futópályával. Üzemeltetője a VÜSZI Gödöllői Városüzemeltető és Szolgáltató Kht. Az önkormányzat és az üzemeltető a repülőtér olyan nyilvános sport- és üzleti célú repülőtérré történő fejlesztésére törekszik, amely alkalmas az 5,7 tonna alatti, úgynevezett General Aviation kategóriába tartozó repülőgépek, illetve a 10-20 személyes, könnyű üzleti motoros repülőgépek kiszolgálására.

A repülőtér tulajdonviszonyai rendezettek, a tervezett fejlesztés összhangban van az országos és regionális fejlesztési elképzelésekkel, és a magyar kormány légiközlekedési politikája sem tartalmaz ezzel ellentétes megfogalmazást, megvalósításának tehát nincs jogi akadálya.

Az zajvizsgálat eredményei alapján megállapítható, hogy a repülőtér jövőbeni üzemeltetéséből származó zajterhelés nem érinti Gödöllő város belterületét, a vonatkozó rendeletben előírt határérték feletti zaj sehol nem fogja terhelni a lakosságot.

A tervezett repülőtér-fejlesztés beruházás- előkészítési, beruházási és eszközbeszerzési költségei jelenlegi árszinten 2,8 milliárd Ft + ÁFA forrást igényelnek.

 Látogatottság: 3413
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision