Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2008.05.20 22:24
Rendkívüli ülések a Városházán – Egyhangúlag támogatják a Főtér-pályázatot
Nyomtatható verzió

Egy héten belül két alkalommal is rendkívüli ülést tartott májusban a képviselő-testület, amely összesen három – egy játszótér felújítását célzó, egy útfelújítási és egy városközpont fejlesztési – pályázat benyújtását támogatta. A legnagyobb értékű pályázat az utóbbi, csaknem 1,5 milliárd forintos támogatás elnyerésére vállalkozik, amihez a város 443 millió forint önrészt biztosít.



Egy település minden lakójának, így a gyermekeknek is joguk van az igényes, rendezett környezethez, a testi-lelki fejlődésüket segítő esztétikus, testmozgásra, játékra késztető, egyszersmind biztonságos terekre. Mindezek fontosságát elismerve igyekszik fejleszteni az önkormányzat a városi játszótereket, s ennek az útnak egyik fontos állomása lehet a Szent István téri játszótér felújítása. Erre kínál most lehetőséget a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács egyik pályázati felhívása. Az önkormányzat 9 millió forintos támogatásra pályázik, s a felújításhoz hatmillió forintos önrészt biztosított május 15-i ülésén a képviselő-testület. A terv a többi között új játszószereket, kerítést, padokat tartalmaz.

*

Ugyancsak a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tett közzé pályázati felhívást a települési önkormányzati szilárd burkolatú közutak burkolat-felújításának támogatására. A képviselő-testület május 15-i döntése szerint Gödöllő három pályázatot adott be. A Mátyás király utca – Arany János út – Babati utca burkolatának felújítására 16,3 a Haraszti utcáéra 15,6, az Ady sétányéra 18,4 millió forint támogatást igényel a város, s minden esetben a megjelölt összeggel azonos saját forrást, vagyis önerőt vállalt.    

Az önkormányzat részt kíván venni a Közép-Magyarországi Operatív Program „Funkcióbővítő rehabilitáció” – ismertebb nevén Főtér – pályázatán. A pályázat alapvető célja a városközpontok megjelenésének és szerepkörének fejlesztése. A többhónapos előkészítés után a képviselő-testület május 20-án egyhangúlag úgy döntött, hogy a pályázati anyagot benyújtja. Ebben szerepel a főtér parkrendezése és díszburkolattal történő ellátása, a közművek áthelyezése és kiváltása, a Kossuth Lajos utca felújítása lámpás csomópont kialakításával, a Polgármesteri Hivatal külső homlokzatának felújítása, a fűtési rendszer energiatakarékos átalakítása, a Városháza parkolóhelyeinek megduplázása a jelenlegi parkoló területén, a művelődési központ külső-belső felújítása funkcióbővítéssel és energiatakarékos fűtési rendszerrel, a Hattyús-tó kialakítása, a piacépület emeletének átalakítása. A pályázaton való részvétel feltételeként a képviselő-testület ugyancsak egyhangúlag elfogadta az Integrált Városfejlesztési Stratégiát, az Akcióterületi Tervet valamint önálló napirendi pontként az önkormányzat anti-szegregációs tervét.      

Gémesi György polgármester megköszönte a pályázat elkészítésében részt vevők munkáját, különösen Nánási Éva címzetes főjegyző hozzájárulását. Összetett, nagy felkészültséget igénylő feladatot oldottak meg, határidőre. Hozzátette: a pályázat kiírója már második alkalommal hosszabbította meg a beadási határidőt. Ez elfogadhatatlan mindazok számára, akik időben teljesítették a feladatot.

A gödöllői főtérre azért is bonyolult feladat pályázatot készíteni, mert ez a főtér van is, meg nincs is; egyes területein jelentős beruházások történnek, mások beruházás előtt állnak. Az elképzeléseket több fórumon is megvitatták. Ütközési pont volt a tervezett mélyparkoló, amely elképzelés ellen aláírást is gyűjtöttek. Ez oka fogyottá vált, mert nem került be a pályázatba. Mérlegelni kellett ugyanis a feladatok fontosságát és az elnyerhető forrásokat. Ma is a meggyőződésem, tette hozzá a polgármester, hogy ha városközpontot fejlesztünk, és ott nem lehet megfelelően parkolni, akkor meg kell oldani a parkolási problémát is.

A terveket készítő szakemberek és Gémesi György is rámutatott, a korszerűsítés gazdaságélénkítő és az önkormányzat számára megtakarítást eredményező fejlesztéseket is megcéloz. A művelődési központ fűtési energiaszámlája például egyharmadára csökkenhet.



Látogatottság: 2991
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision