Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2008.07.10 17:32
Döntések a népszavazási kérdésekről

A képviselő-testület június 25-i ülésén döntött az Új Forrás Polgári Kör helyi népszavazási kezdeményezéséről, amit a képviselő-testület május 29-i ülésén jelentett be a polgármester. Erről a helyi rendelet alapján 30 napon belül kellett minősített többséggel dönteni. A képviselők mindhárom népszavazási kérdést elutasították.

Az első kérdés:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Gödöllő város képviselő-testülete ne építtessen a város főtere alá mélygarázst?

A testület 14 igen, 2 nem szavazattal és 6 tartózkodással elutasította a népszavazás kiírására vonatkozó kérést.

Az elutasítás indoklása szerint Gödöllő Város Képviselő-testülete 124/2008. (V. 20.) számú önkormányzati határozatával fogadta el Gödöllő Város Integrált Városfejlesztési Stratégiáját. A Stratégia tartalmazza a városközpont fejlesztési terveit, az emberközeli, élhető főtér kialakítása és a főtér közösségi funkcióinak erősítése tükrében. A képviselő-testület 125/2008. (V. 20.) számú önkormányzati határozatával fogadta el az Akcióterületi Tervet és a benne foglalt célkitűzéseket. Ebben a dokumentumban többek között a Főtér fejlesztésének specifikus programja is szerepel. A két terv előkészítése során valóban felvetődött a mélygarázs építésének a gondolata, de ezt a későbbi egyeztetések és a testület elé kerülő tervek már nem tartalmazták. A város a parkolás helyzetének javítását nem mélygarázs kiépítésével kívánja megoldani, a főtér rehabilitációja nem tartalmazza a mélygarázs építését. A határozat indoklása alapján a helyi népszavazás kiírására vonatkozó kérdés okafogyottá vált, így Gödöllő Város Képviselő-testülete a helyi népszavazás kiírását elutasítja.

A második kérdés:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Gödöllő város képviselő-testülete ne adja el a város tulajdonát képező Rézgombos épületét, a teniszpályát és a hozzá tartozó öltözőket?

A testület 13 igen, 3 nem szavazattal és 6 tartózkodással elutasította a népszavazás kiírására vonatkozó kérést.

Az elutasítás indoklása szerint Gödöllő Város Képviselő-testülete 111/2008. (IV. 30.) számú önkormányzati határozatával döntött a 413/14/A/16 helyrajzi számú, 94,07 m2 alapterületű, üzlethelyiség megnevezésű, természetben a Szabadság tér 26-28. szám alatti társasházban levő, a 413/15 helyrajzi számú, 2552 m2 területű, sporttelep megnevezésű, Szabadság tér 20. szám alatti valamint a 414 helyrajzi számú, 1515 m2 területű, vendéglő megnevezésű, Szabadság tér 1. szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítéséről. Tulajdonosi döntését az önkormányzati tulajdonosi jogok gyakorlásáról, a vagyongazdálkodásról és vagyongyarapításról szóló 45/2005. (XII. 19.) számú önkormányzati rendelet 24. §-ban foglaltakon alapulva hozta. A képviselő-testület úgy ítélte meg, hogy az ingatlan ilyen irányú hasznosítása szolgálja legjobban a város érdekét. Az önkormányzat nem rendelkezik akkora önerővel, hogy az épületet az elképzeléseinek megfelelően felújítsa, mindenképpen szükségessé válik a befektetői tőke bevonása. Az épület bontása úgy, hogy ingatlanfejlesztés nem történik, szintén nem szolgálja a város gazdasági érdekeit, tekintettel az idegenforgalomra és arra a törekvésre, hogy a város minél sokszínűbb szolgáltatással vonzza és marasztalja a turistákat a városban. Az ingatlan eladásának szándéka Gödöllő város 2008. évi költségvetéséről és a gazdálkodással összefüggő egyes feladatokról szóló 1/2008. (II. 1.) számú önkormányzati rendelet is rögzíti, melyet a képviselő-testület január 31-i ülésén a jelenlévő képviselők egyhangúlag elfogadtak. Az ingatlanok eladásából tervezett bevétel a rendelet 1 számú táblájának felhalmozási és tőkejellegű bevételi címén 332 520 EFt összeggel szerepel. A rendelet indoklásának 9. oldalán nevesítve is van fenti ingatlan. „Értékesíteni kívánjuk a Szabadság tér 1. sz. alatti 414 hrsz-ú ingatlant. (volt Rézgombos)”. A határozat indoklása alapján a helyi népszavazás kiírására vonatkozó kérdést a testület nem támogatja, a helyi népszavazás kiírását elutasítja.

A harmadik kérdés:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Gödöllő város képviselő-testülete ne adja el a város tulajdonát képező Balatonlellei Gyermeküdülőt?

A testület 20 igen, 2 nem szavazattal elutasította a népszavazás kiírására vonatkozó kérést.

Az indoklás szerint Gödöllő Város Önkormányzata 295/2007. (XII. 13.) számú önkormányzati határozatával döntött a balatonlellei ingatlan-nyilvántartásban 3055 helyrajzi szám alatt felvett 1 ha 3086 négyzetméter területű ingatlan értékesítéséről. Az ingatlan értékesítése vonatkozó pályázat kiírásának határideje 2008. február 15-e volt. A pályázat kiírásra is került. A testületi döntés értelmében sikeres pályázat esetén a befolyt vételárat kizárólag a városban létesülő sport, kulturális és ifjúsági fejlesztésre fordíthatja az önkormányzat. Ezt a döntését az önkormányzat, mint tulajdonos hozta meg a tulajdonosi jogok gyakorlásáról, a vagyongazdálkodásról és a vagyongyarapításról szóló 45/2005. (XII. 19.) számú önkormányzati rendelet 24. §-a alapján. A képviselő-testület úgy ítélte meg, hogy a fentiekben ismertetett célok megvalósítása jobban szolgálja a város lakóinak, a gödöllői polgároknak az érdekét, mint az ingatlan megtartása. A határozat indoklása alapján a helyi népszavazás kiírására vonatkozó kérdést a testület nem támogatja, a helyi népszavazás kiírását elutasítja.Látogatottság: 2112
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision